Política 12/12/2016

La ponència territorial del PP se cita dissabte a Barcelona per tancar una proposta de model d'Estat

A la reunió, coordinada per Albiol, hi participaran Javier Arenas, Alberto Nuñez Feijóo, Alfonso Alonso i José Ignacio Ceniceros

Efe
2 min
El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol

BarcelonaLa ponència econòmica i d'administració territorial del PP es reunirà aquest dissabte, 17, a Barcelona, amb presència de destacats dirigents del partit, per consensuar el document que serà portat al congrés que celebraran els populars al febrer, després del període d'esmenes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat en roda de premsa el coordinador general del PP Català, Xavier García Albiol, que ha explicat que la reunió d'aquesta ponència, de la qual ell forma part, es durà a terme a petició seva i el seu objectiu és que la resta de ponències del congrés també celebrin alguna trobada a Catalunya ben aviat.

A la cita a Barcelona d'aquest dissabte està confirmada entre d'altres l'assistència del coordinador de la ponència i vicesecretari de política autonòmica i local del PP, Javier Arenas; dels presidents de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i de la Rioja, José Ignacio Ceniceros, i del president del PP basc, Alfonso Alonso.

A més, a la reunió hi podria participar "algun representant del Govern d'Espanya" encara per confirmar, ha apuntat Albiol, que ha avançat que dissabte també està previst que el comitè de direcció del PP Català es reuneixi amb els membres de la ponència.

Segons fonts consultades, els membres de la ponència territorial presentaran les seves respectives propostes i consensuaran dissabte un document conjunt que, després del període posterior d'esmenes, serà portat definitivament davant el congrés dels populars.

"La meva voluntat és que no només aquesta ponència vingui a Barcelona, sinó que, a més, la resta de ponències puguin traslladar alguna de les seves reunions de treball a Catalunya", ha dit el líder del PP.

Presència del PP a Catalunya

Albiol ha assegurat que un dels seus objectius ha estat sempre aconseguir que "com més presència del PP a Catalunya, molt millor", així com "recuperar el que significa la presència d'Espanya i de l'Estat a Catalunya".

"Comença a haver-hi més presència de l'Estat", ha recordat, en al·lusió a les visites de treball de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. "La segona fase és adquirir més presència d'Espanya a Catalunya en l'àmbit cultural, esportiu, econòmic, mediàtic i social", ha sentenciat.

D'altra banda, la reunió d'aquest matí de la direcció del PP ha perfilat l'elecció dels compromissaris per al congrés, encara que en alguns municipis concrets s'haurà de dur a terme una votació les pròximes setmanes per definir els seus representants, en haver-s'hi presentat més candidats que places disponibles.

stats