Política 11/11/2014

El PP diu que Mas no pot utilitzar "la farsa" del 9-N per demanar ara un referèndum

El portaveu popular al Congrés, Alfonso Alonso, considera que la cita de diumenge va ser una "burla contra l'estat de dret"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha assegurat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Artur Mas, no aconseguirà res amb "la farsa de diumenge" perquè "amb farsa o sense no hi haurà un referèndum". Per al diputat, el 9-N va ser una "farsa lamentable duta a terme en contra dels ciutadans, un procés sense garanties que suposa una burla contra l'estat de dret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alonso s'ha mostrat convençut que la Fiscalia presentarà una querella contra el Govern contra l'organització del 9-N perquè creu que "s'ha violentat el dret a Catalunya". En aquest sentit, ha defensat la gestió del govern de Mariano Rajoy davant les crítiques dins del mateix partit -"respecto les crítiques, però una cosa és opinar i una altra decidir", ha respost a la diputada popular i portaveu de 'Libres e Iguales' Cayetana Álvarez de Toledo. "El govern [central] va actuar amb fermesa. Fins a dos cops va prohibir la celebració del referèndum, que no ha existit com a tal", ha assenyalat Alonso.

Sobre el cens de votants, el portaveu del PP al congrés ha denunciat que "algú està fent una llista de bons i mals catalans a Catalunya" i que això li sembla "greu". A més, ha lamentat que el Govern hagi "rebutjat" el diàleg que, segons el mateix portaveu, va oferir Mariano Rajoy.

Preguntat sobre el perquè el PP està anunciant quan es pronunciarà la Fiscalia per presentar una querella, Alonso ho ha desmentit i ha dit que no sap "quan parlarà sinó que té molta matèria per treballar".

stats