Política 31/01/2013

El PP nega la comptabilitat oculta i diu que tots els pagaments són legals

María Dolores de Cospedal compareixerà a les 13.15 per negar les informacions que publica 'El País' sobre suposats sobresous a la cúpula popular procedents de donacions

Efe
2 min

MadridEl Partit Popular ha fet públic un comunicat en el qual nega que hi hagi una "comptabilitat oculta" i recalca que "les retribucions als càrrecs i personal del partit s'ha fet sempre d'acord amb la legalitat i complint les obligacions tributàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP surt al pas així de la informació d''El País' que publica una suposada comptabilitat manuscrita dels extesorers Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas que reflecteix pagaments a la cúpula del partit i ingressos per donacions de diferents empreses.

El PP assegura que "desconeix els apunts manuscrits" que publica 'El País' i recalca que no els poden reconèixer, "en cap cas, com a comptabilitat" d'aquesta formació política.

"Davant les informacions publicades avui pel diari 'El País', el Partit Popular insisteix que les retribucions als càrrecs i personal del partit s'han fet sempre d'acord amb la legalitat i complint les obligacions tributàries corresponents", afirma el comunicat.

El PP "nega, per tant, el pagament sistemàtic a persones concretes de retribucions diferents de les incloses a les nòmines mensuals" i subratlla que aquestes van comptar sempre "amb les seves corresponents retencions fiscals i la Seguretat Social".

"No hi ha 'comptabilitat oculta' del PP", assegura el comunicat, que afegeix que la comptabilitat d'aquest partit "al llarg de tots aquests anys s'ha fet en els termes previstos per la legislació de partits polítics i ha estat sotmesa a la fiscalització del Tribunal de Comptes".

El PP recorda, a més, que s'ha posat en marxa una auditoria interna i externa dels seus comptes, i els resultats "es coneixeran en breu". També anuncia que ha donat instruccions a la seva assessoria jurídica "per a l'anàlisi de les informacions publicades i l'estudi de les actuacions que procedeixi exercitar".

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, compareixerà en roda de premsa a les 13.15 hores per donar explicacions.

stats