Política 16/05/2015

Jorge Fernández Díaz denuncia una "voluntat política" contra la Policia Nacional perquè "no actuï" a Catalunya

Acusa el Govern d'utilitzar els Mossos amb "fins polítics" en la lluita contra el terrorisme jihadista. Insta la Generalitat a demanar "perdó" i avisa que l'encontre entre els dos cossos "perjudicarà molt" la policia catalana

Núria Orriols
2 min
Jorge Fernández Díaz, en una atenció als mitjans aquest dissabte a Rubí / ACN

RubíEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha carregat aquest dissabte contra la conselleria d'Interior de la Generalitat i el seu responsable, Ramon Espadaler, per la denúncia que el cos de Mossos d'Esquadra ha interposat davant l'Audiència Nacional pel que asseguren que va ser un sabotatge per part de dos agents de la Policia Nacional d'una operació jihadista del cos. Si ahir Fernàndez Díaz ja va acusar el govern català de "deixadesa" i de "no tenir sentit d'estat", avui, des de Rubí, ha anat més lluny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes, després d'intervenir en un acte amb la candidata al municipi Mònica Querol (PP), ha titllat de "molt greus" els fets i ha acusat els responsables polítics dels Mossos d'actuar amb "fins polítics". Ha denunciat una "voluntat política" contra la Policia Nacional perquè "no actuï a Catalunya" en matèria antijihadista. "Són uns irresponsables", ha asseverat. "En política no tot s'hi val i no és acceptable que la política antiterrorista sigui objecte de disputa política".

Fernández Díaz ha explicat que aquest tipus de "disfuncions" entre cossos policials es resolen amb el "diàleg", en cap cas posant una denúncia. El ministre ha explicat que el novembre passat la policia catalana va portar el cas a l'Audiència Nacional i que es va arxivar la peça. I que, ara, han portat per "segona vegada" els fets davant els jutjats.

També ha dit que segons fonts de la Fiscalia la segona denúncia contenia "ofenses" a la Policia Nacional i que hi ha indicis que apunten que la denúncia s'arxivarà per segona vegada. El ministre, en cas que l'Audiència desestimi la causa per segona vegada, ha instat les autoritats catalanes a "demanar perdó".

Amb referència als fets, Fernández Díaz ha dit que aquesta denúncia tindria conseqüències "molt greus" i "perjudicarà molt" els Mossos d'Esquadra, començant per la pèrdua de "confiança" entre els dos cossos policials. També ha afegit que a escala internacional és un "desprestigi" per als Mossos, que a parer seu "no es mereixen" els responsables polítics que tenen. En aquest sentit, ha instat les autoritats catalanes a "demanar perdó" si la causa s'arxiva.

stats