polèmica a la xarxa
Política 26/04/2011

El número 2 del PP a Martorell creu que Saura, Boada i Herrera haurien d'estar a Auschwitz

Vicente Casal, que va encapçalar la llista de Ciutadans a les eleccions municipals del 2007, també opina que el periodista Jordi Basté hauria d'estar empresonat. Hores després de fer-se públics els seus comentaris, Casal els ha enretirat i ha demanat disculpes però ha afegit que ha sigut víctima d'un "linxament mediàtic injust"

Redacció
2 min
Comentari al Facebool de Vicente Casal

BarcelonaEl número 2 del PP a Martorell, Vicente Casal Carriedo, ha publicat un comentari en el Facebook on diu obertament que Saura, Boada i Herrera haurien d'estar reclosos en un camp de concentració. Segons ha pogut saber directe.cat, Casal, que té el seu perfil de Facebook restringit només a les seves amistats, va publicar el post “en un país seriós, (Saura, Boada i Herrera) serien a la presó, a les galeres, a Sibèria, a Guantánamo o a Auswitch” en resposta al comentari d'una internauta que feia referència a l'article "La Gran Bretanya i Holanda apugen la velocitat màxima", publicat pel diari Avui el passat 2 de març. Casals feia aquestes consideracions sobre els dirigents d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i, en comentaris posteriors a la mateixa notícia, atorgava la qualificació de "perroflauta" a Saura, Herrera i Montilla, a qui també denominava "batxiller". En resposta a un altre comentari fet per un altre internauta, Casal afegeix un post on diu que “en un país normal, el periodista Jordi Basté estaria a la presó”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vicente Casal va encapçalar la llista de Ciutadans – Partit de la Ciutadania a Martorell a les eleccions municipals del 2007, on va treure 526 vots, quedant a 0,07 punts de traspassar el 5% legal a partir del qual es pot obtenir representació als consistoris. A principis de febrer d'aquest any, el PP de Martorell anunciava la incorporació de Casals a les llistes del partit de cara les eleccions municipals del 22 de maig.

Casal també va ser notícia el 2008 quan va promoure el manifest Soy charnego... ¿Y qué?, en què, entre altres declaracions, es proclamava “fill de colonitzadors espanyols que van emigrar a Catalunya a meitat de segle per 'robar' als senyorets catalans”.

El número 2 del PP a Martorell ha esborrat els comentaris del seu perfil de Facebook i ha demanat disculpes fa una estona, hores després que els comentaris sortissin a la llum. En un missatge publicat a la xarxa social, Casal ha dit que no és "nazi, ni homòfob, ni desitja mal a ningú" i ha denunciat que, amb la difusió dels comentaris publicats al seu perfil a la xarxa social, limitat a les seves amistats, s'ha "vulnerat" el seu "dret a la intimitat i s'han descontextualitzat converses entre dos amics de diferent ideologia". Casal ha afegit que "si algú s'ha sentit ofès, li demana disculpes" tot i creure's víctima d'un "linxament mediàtic injust". El missatge de disculpa de Casal conclou dient "gràcies pel vostres suport, ens tenen por a Martorell perquè serem decisius".

stats