Política 29/07/2017

Albiol diu que el PP no participarà en un "ple il·legal" per votar la llei de l'1-O

Els populars catalans presentaran dilluns, juntament amb Cs, un recurs d'empara al TC contra la reforma del reglament del Parlament aprovada aquesta setmana

Efe
2 min
El 'Robin Hood dels bancs' no es presenta al judici Vil·la Urània quedarà com està i serà un casal d'avis L'oposició tomba l'ajut  als llibres de text d'Albiol

BarcelonaEl president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha avançat aquest dissabte que els onze diputats del seu partit no pensen participar en un hipotètic "ple il·legal" per votar la llei amb què Junts pel Sí (JxSí) i la CUP volen donar cobertura al referèndum previst per a l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, García Albiol ha explicat que dilluns que ve al migdia el PP català i Ciutadans preveuen presentar un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la reforma del reglament del Parlament, aprovada aquesta setmana amb els vots de les forces independentistes per permetre l'aprovació exprés de les anomenades lleis de desconnexió. Una d'aquestes lleis és la del referèndum, que JxSí i la CUP presentaran dilluns al matí davant el registre del Parlament.

Segons García Albiol, si hi ha una resolució judicial que acaba tombant la reforma del reglament, "el que opinin el Govern i els diputats de JxSí serà absolutament irrellevant, perquè "quan hi ha un pronunciament de la justícia se l'ha d'acatar".

En cas que el TC suspengués la reforma del reglament i, malgrat això, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, convoqués, després de la parada estiuenca, un ple per aprovar la llei del referèndum, el PP català no assistiria a aquest debat.

"Si el TC acabés decidint que el procediment de lectura única per a aquests aspectes no és admissible, però tot i així la presidenta del Parlament convoqués un ple, aquest ple tindria el mateix valor que si el convoqués el meu veí del cinquè, és a dir, cap", ha dit irònicament.

"El PP no participarà en plens que són il·legals i que no tenen cap tipus de valor. És obvi que nosaltres no assistiríem al Parlament de Catalunya", ha remarcat.

La convocatòria d'un "ple il·legal" seria, segons el seu parer, "la cirereta del despropòsit de la vergonya i el descrèdit de la política catalana".

Per a García Albiol, la reforma del reglament del Parlament és "un atemptat contra els drets dels diputats de l'oposició", perquè "pretén facilitar la gestació d'un cop d'estat a Catalunya", ja que "deixa sense veu totes aquelles persones que no defensen l'independentisme".

El líder dels populars catalans ha fet una crida al PSC, que de moment no presentarà recurs d'empara, perquè posi fi a la seva "ambigüitat", ja que, "en un moment en què el govern de Catalunya està perpetrant un cop d'estat, no es pot posar de perfil".

Segons Albiol, al marcar distàncies amb Ciutadans i el PP català en aquest punt, "l'únic que fa el PSC és donar peu a l'independentisme", ja que "transmet una imatge que, en moments d'excepcionalitat, els partits constitucionalistes no som capaços de posar-nos d'acord".

stats