Política 29/05/2012

El PP i PxC reclamen a Mataró que només les mesquites paguin l'IBI i defensen la "funció social" de l'església catòlica

Els populars també demanen a l'Ajuntament que pugi el preu dels locals que té llogats a les comunitats islàmiques

Acn
1 min

MataróEls grups municipals del PP i de PxC a l'Ajuntament de Mataró presentaran en el pròxim ple dues iniciatives per reclamar a les administracions que deixin de subvencionar l'impost de béns immobles (IBI) a les mesquites que hi ha a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP demana a l'Ajuntament que actualitzi el preu dels locals que té llogats a dues comunitats islàmiques instal·lades a la ciutat perquè "estan molt per sota del preu de mercat" i "han suposat una important suma d'euros que la ciutat ha deixat de percebre". En canvi, entén que l'església catòlica ha de mantenir l'excepció de l'IBI perquè "realitza una funció social i no té ànim de lucre".

Així, la reivindicació dels populars en aquest assumpte és triple. D'una banda, mantenir l'excepció per a l'església catòlica per la seva "funció social"; de l'altre, fer pagar l'IBI a les comunitats islàmiques i, a nivell local, pujar-los el lloguer dels locals que tenen llogats a l'Ajuntament."En aquests moments on tants mataronins tenen problemes molt greus per arribar a fi de mes no ens poden permetre aquests luxes", afirmen.

PxC, per la seva banda, defensa el pagament de l'IBI per part de les comunitats islàmiques perquè no entenen que tinguin aquets "privilegis" unes entitats que, segons ells, "són focus d'integrisme que difonen la llei islàmica com una llei total per regir als seus fidels i que xoca frontalment amb els objectius d'una institució religiosa dins de la democràcia".

La formació liderada per Josep Anglada també reclama que aquesta supressió de l'exempció en el pagament de l'IBI també es faci extensiu a fundacions de partits polítics i sindicats.

stats