Política 02/01/2019

El PP registra una modificació legal al Congrés perquè els acusats de rebel·lió no puguin rebre recursos públics

Casado diu que Puigdemont "no pot viure en un palau pagat per la Generalitat"

Acn / Ara
1 min
Pablo Casado, durant una roda de premsa a la seu del PP.

MadridEl PP ha registrat aquest dimecres al Congrés de Diputats una iniciativa per modificar la llei d'enjudiciament criminal perquè les persones acusades del delicte de rebel·lió no puguin rebre recursos públics. Ho ha anunciat el líder dels populars, Pablo Casado, des de Melilla.

"Això va per Puigdemont, que no pot estar vivint en un palau pagat per l'administració de la Generalitat, quan aquesta ha perdut 80.000 milions d'euros del FLA", ha denunciat. Així mateix, ha explicat que amb la reforma legal que proposa el seu partit les persones "fugades" que no admeten un requeriment judicial no podran tenir cap benefici de fons públics.

D'altra banda, Casado ha insistit en demanar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya "de forma ferma, urgent, sense terminis i sense límits competencials fins que es respecti la llei, la convivència i es recuperi la prosperitat a Catalunya".

L'anunci s'ha fet conjuntament amb una bateria de mesures antiimmigració que el líder estatal ha presentat aquest dimecres, en ple acostament del PP amb Vox a Andalusia.

Una de les mesures que ha anunciat Casado és una proposició no de llei al Congrés –una iniciativa que no té efectes vinculants– perquè els 'menes' (els menors no acompanyats) siguin considerats immigrants. La llei de protecció de la infància –la que preval en aquests casos– estableix actualment que sent menors no se'ls pot deportar, com als majors d'edat, aplicant la llei d'estrangeria.

stats