CANVI DE CICLE
Política 17/09/2014

ERC, CUP, Procés Constituent, sectors d'ICV-EUiA i entitats s'uneixen per fer campanya pel sí-sí

Toni Comín, Jaume Asens, Lluís Rabell, la Intersindical-CSC i sindicalistes a títol individual de CCOO, UGT i la USTEC, entre d'altres, també han subscrit el manifest d'Esquerres pel Sí-Sí

Josep Gudiol
2 min
Acte de presentació del manifest d'Esquerres pel Sí-Sí

BarcelonaLa plataforma Esquerres pel SíSí ha presentat aquest dimecres el seu manifest a favor del doble sí a la consulta del 9 de novembre. Com ja avançava l'ARA aquest dissabte, aquesta iniciativa pretén donar un impuls des de les esquerres que sigui definitiu per tal de celebrar la consulta. En el manifest es defensa que votar el 9-N és la millor opció a hores d'ara, ja que consideren que és més "inclusiva" per tota la massa de gent indecisa sobre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els signants es troben els partits ERC, CUP, Procés Constituent i alguns sectors d'ICV, sectorials de l'ANC i entitats com el Sindicats Estudiants dels Països Catalans i la Intersindical-CSC, entre d'altres. A títol personal, a banda de persones dels partits citats també s'hi han adherit l'exdiputat socialista Toni Comín, l'advocat Jaume Asens, sindicalistes de CCOO, UGT o l'USTEC, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Lluís Rabell, o diversos diputats d'ICV-EUiA, entre d'altres.

Un dels objectius principals d'aquesta iniciativa és ser una plataforma per convèncer a les classes populars i més desafavorides que el procés d'autodeterminació és una oportunitat per al canvi social. "És per la redistribució de la riquesa pel que lluitem, no pel dèficit fiscal enfront de l'estat espanyol", assegurava un dels presentadors del manifest. "Ara és el moment oportú per al canvi, per construir un país nou des de les esquerres". I seguia: "Els ideòlegs i la gran massa del no viuen a Pedralbes, no al Baix Llobregat". I encara ha afegit que "des de les elits es pretén manipular a les classes populars perquè s'oposin al procés" i ha assegurat que la classe treballadora és clau perquè triomfi el procés.

Un altre dels presentadors assegurava també que l'independentisme sempre ha provingut de les "esquerres", i que des de CiU s'estan esclarint algunes incògnites, en "sentit negatiu". "Hem de fer la consulta per tal de garantir els drets nacionals, però sobretot els socials", i ha assegurat que el Govern actual té "aparcat" el model de país. "Aquí no hi ha cap contradicció, és totalment complementari. Estem col.laborant des de totes les perspectives per aconseguir un objectiu comú per tots: una república catalana independent".

Tot i que han assegurat que és una iniciativa encara incipient, l'organització ha aprofitat per donar suport al Compromís de Santa Coloma de Gramanet, un altre manifest que es presentarà el pròxim dia 18 al teatre Segarra a favor de la consulta i, d'altra banda, a la vaga que s'ha anunciat des de diversos sindicats d'estudiants si el Tribunal Constitucional (TC) impedeix el 9-N.

En el web de la plataforma es pot trobar tota la informació respecte a aquesta iniciativa. El pròxim acte públic serà el pròxim dia 23 a la tarda a la seu del sindicat de CCOO.

stats