Política 15/02/2017

L'exconsellera valenciana Milagrosa Martínez, condemnada per Gürtel, evitarà la presó si paga 15.000 euros de fiança

Els alts càrrecs de la conselleria de Turisme també han eludit la presó però hauran de comparèixer una vegada al mes als jutjats

Efe
2 min
L'exconsellera valenciana del PP Milagrosa Martínez, condemnada per Gürtel, eludirà la presó provisional si abans del dia 20 paga 15.000 euros de fiança.

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha acordat aquest dimecres presó eludible amb fiança de 15.000 euros per a l'exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts Valencianes Milagrosa Martínez, condemnada a 9 anys de presó pel cas Gürtel. La sala civil i penal del TSJCV també ha imposat a Martínez l'obligació de comparèixer dos dies al mes, li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martínez, a diferència dels capitosts de la trama que ahir ja van passar la seva primera nit entre reixes, podrà eludir la presó si abans del dia 20 de febrer paga la fiança imposada pel tribunal. L'exconsellera de Turisme ha estat condemnada per adjudicar de manera irregular a empreses de la trama Gürtel, entre els anys 2005 i 2009, els contractes per al muntatge del pavelló de la Generalitat Valenciana a Fitur.

Com l'exconsellera Martínez, la resta d'ex alts càrrecs de Turisme han eludit la presó provisional. És el cas de qui va ser el seu cap de gabinet, Rafael Betoret, condemnat a 6 anys de presó en aquesta peça del cas Gürtel, que haurà de comparèixer una vegada al mes davant del jutge, no podrà sortir d'Espanya i haurà de lliurar el passaport. Betoret també va ser condemnat l'any 2012 en la peça coneguda com a 'causa dels vestits', ja que, a diferència de l'expresident Francisco Camps, Betoret va reconèixer haver rebut vestits a canvi de beneficiar la trama Gürtel.

El TSJCV ha dictat la mateixa mesura –llibertat sense fiança–, amb l'obligació de comparèixer una vegada al mes i la retirada de passaport a l'ex alt càrrec de la conselleria de Turisme Isaac Vidal, condemnat a 7 anys de presó, i als tècnics de la conselleria Jorge Guarro, condemnat a 4 anys, i Ana Grau, condemnada a 3 anys.

stats