Política 19/06/2017

Les primàries del PSC per escollir el candidat a la Generalitat seran el 15 de juliol

El cap de llista dels socialistes, que previsiblement tornarà a ser Miquel Iceta, s'hauria de ratificar una setmana després en una reunió del consell nacional

Marc Toro
2 min
Miquel Iceta a la seu del PSC, la nit del 27-S. / MARC ROVIRA

BarcelonaEl PSC ha convocat per al 15 de juliol les primàries per escollir el seu candidat a la presidència de la Generalitat, segons han avançat a l'ARA fonts socialistes. El cap de llista del partit, que previsiblement tornarà a ser Miquel Iceta, es ratificarà en una reunió del consell nacional que s'hauria de celebrar una setmana després, el 22 de juliol. En cas que ningú es presenti a les primàries contra el líder del PSC, però, el consell nacional es podria fer el mateix dia 15, apunten les fonts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d'organització, Salvador Illa, va explicar la setmana passada que el partit vol estar "a punt" per a unes eleccions que arribaran "en els pròxims mesos". Els socialistes, que des del febrer ja preparen el programa electoral, fan així un pas més en els preparatius dels pròxims comicis, poc després que el Govern hagi anunciat la data i la pregunta del referèndum.

Fins ara, només Iceta ha expressat la seva voluntat de ser candidat, i la sensació general al partit és que ningú li disputarà el lloc. La rival d'Iceta a les primàries per liderar el partit, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ja va descartar fa temps la seva candidatura. Des d'aquest cap de setmana, a més, s'encarregarà de pilotar l'àrea de polítiques socials a la nova executiva de Pedro Sánchez.

El període per presentar candidatures comença aquest dilluns i finalitza aquest mateix dijous a les 14 hores. Si es presentés algú més a part d'Iceta s'obriria llavors el període de recollida d'avals i cada candidat n'hauria d'aconseguir un mínim de 859 o 57 signatures de membres consell nacional. En el moment en el qual Iceta oficialitzi la seva candidatura, i tal com marquen els estatuts del partit, delegarà les seves funcions com a primer secretari al president del PSC, Àngel Ros.

stats