Política 19/03/2014

Les primàries del PSC, pendents de la justícia

El precandidat que no va aconseguir prou avals, Manel Fernández, ha portat el procés als tribunals. La jutge ha convocat una vista per a dimarts que ve

Europa Press
2 min
L'aspirant Manel Fernández

BarcelonaEntrebanc en el procés de primàries del PSC a Barcelona. Dimarts que ve els cinc candidats i l'autoritat electoral del partit han de comparèixer en una vista davant una jutge de la ciutat perquè el precandidat que no va aconseguir prou avals ha presentat una demana contra el procés per "opacitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Manuel Fernández ha portat a la justícia les primàries per elegir el candidat socialista a l'Ajuntament de Barcelona per paralitzar el procés, perquè considera que hi ha una actitud "poc transparent" en la verificació dels seus avals per part de l'autoritat electoral.

"Davant aquestes evidències i aquesta actitud tancada de l'autoritat electoral, ens hem vist obligats a portar el cas al jutjat", remarca en declaracions a Europa Press, després de concretar que la jutge ha admès a tràmit la seva demanda i la petició de mesures cautelars, que podria aturar les primàries mentre s'analitza el cas a fons si la magistrada ho considerés adequat.

La jutge ha fixat una vista per al dimarts 25 de març amb totes les parts, per la qual cosa està convocada l'autoritat electoral i els altres precandidats a les primàries, ara ja candidats i en plena campanya: Jaume Collboni, Carmen Andrés, Rocío Martínez Sampere, Laia Bonet i Jordi Martí.

Fernández assegura que li han invalidat avals de militants que consten al cens amb l'argument que s'havien donat de baixa, i perquè no s'ha pogut comunicar per telèfon amb alguns d'ells, entre altres motius.

També critica que l'autoritat electoral no hagi informat de la metodologia estadística que ha utilitzat i el procés de verificació que ha portat a terme, a més de destacar que hi ha hagut un "tracte diferent" cap a la seva candidatura, en comparació amb el que s'ha fet amb els altres cinc precandidats, segons el seu punt de vista.

stats