28-N
Política 29/11/2010

El PSC de Barcelona demana que no es vinculi la victòria de CiU de diumenge amb les municipals

Carles Martí recorda que els resultats a les eleccions nacionals i a les municipals històricament han tingut resultats diferents

Acn/rafa Garrido
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC Barcelona i extinent d'alcalde del govern de l'alcalde Jordi Hereu, Carles Martí, ha valorat el resultat de les eleccions al Parlament a la ciutat, on CiU ha passat per davant dels socialistes en tots els districtes excepte a un. Segons Martí, "els ciutadans de Barcelona jutgen cada procés electoral en el seu moment', i ha dit que és per això que 'a Barcelona guanyarem perquè no hem fallat mai als barcelonins i saben que no els fallarem'. D'altra banda, el dirigent socialista ha reiterat el seu suport a Jordi Hereu com a candidat del PSC a la reelecció a l'alcaldia de Barcelona i ha demanat no vincular el resultat de diumenge a una possible crisi del PSC a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martí ha destacat principalment l'alta participació i ha recalcat que els baixos resultats del PSC no s'han de vincular a les eleccions municipals. 'Els resultats catalans no han d'extrapolar-se als municipals, ja que històricament sempre han estat diferents, i els barcelonins i barcelonines tenen un altre criteri a l'hora de valorar la seva decisió de vot, en funció de la contesa', ha explicat.

Carles Martí ha insistit en donar suport a l'actual alcalde com a futur candidat del PSC a la reelecció destacant que 'els socialistes amb Jordi Hereu tenim el millor candidat, la millor trajectòria i el millor futur. Tenim una herència, un present i un futur que han fet, fan i faran de Barcelona la gran ciutat que els barcelonins estimen'. Pel socialista, 'no hi ha lloc per a especulacions en relació amb la candidatura socialista a l'Ajuntament de Barcelona: el candidat serà el millor, l'alcalde Jordi Hereu'.

Martí ha advertit a CiU que no pot fer una lectura partidista dels resultats electorals de diumenge a la ciutat. 'És normal que CiU, que ha perdut sempre les eleccions municipals, faci una lectura optimista dels resultats d'aquestes eleccions; ho fan gairebé sempre després de les autonòmiques i fins i tot les enquestes els són favorables, però l'evidència és que, quan arriben les municipals, el socialistes sempre guanyem perquè els barcelonins saben que nosaltres som els que realment creiem i apostem per Barcelona', ha afegit.

stats