Política 02/04/2013

El PSC supedita el suport a CiU a una comissió per estudiar el finançament

Collboni: "Aquests han estat els 100 primers dies del desgovern de Catalunya"

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC ha demanat avui al Govern d'Artur Mas un "canvi de rumb clar i profund" si vol comptar amb el seu suport. El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha llançat dues propostes a CiU amb les quals podria obtenir el suport dels socialistes: tornar a fixar una data per celebrar la cimera social anticrisi i la constitució d'una comissió d'estudi al Parlament sobre el nou model de finançament. L'objectiu: veure fins a quin punt l'executiu està disposat a dialogar amb Madrid i fer així marxa enrere en el seu projecte sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Collboni, aquest finançament hauria de garantir a Catalunya més autonomia en el capítol d'ingressos, la institucionalització del principi d'ordinalitat i la limitació del dèficit fiscal.

Els socialistes han convidat Mas a gestionar "amb intel·ligència" els 104 diputats que van donar suport al dret a decidir, i han demanat al president "rigor, solvència, claredat amb els objectius, diàleg i transparència".

I és que, pel PSC, aquests han estat "els 100 primers dies del desgovern de Catalunya". De fet, Collboni ha recordat que durant aquest temps el Govern ha aprovat la meitat d'acords que en el mateix període de l'última legislatura. A més, ha insistit que la majoria de decisions han estat retallades d'un pressupost que encara no ha estat presentat.

El consell nacional del PSC es reunirà dissabte per aprovar el reglament de primàries. En la trobada també es debatrà l'informe de gestió de la feina feta per la direcció del partit des de l'últim congrés i s'aprovarà la celebració al juny de la primera convenció del full de ruta de reconstrucció del partit i que tractarà sobre el projecte socialdemòcrata.

stats