Política 28/10/2013

El PSC sospita que la "retallada" de Rajoy en pensions viola la Constitució

Els socialistes llancen una campanya per denunciar la reforma de Rajoy i prometen suspendre-la si són influents en la propera legislatura

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha denunciat aquest dilluns que la "retallada" de les pensions prevista pel govern de Mariano Rajoy podria ser "inconstitucional". Collboni ha recordat que l'article 50 de la carta magna preveu un sistema públic de pensions que s'actualitzi de forma periòdica i "suficient", però amb la reforma de Rajoy "hi haurà una pèrdua de poder adquisitiu" per part dels jubilats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans que dijous s'iniciï la tramitació al Congrés de la que els socialistes qualifiquen com a "contrareforma de les pensions", el PSC ha posat en marxa una campanya per denunciar que el PP pretén canviar el sistema de pensions i retallar "fins a un 20% les pensions en els propers 10 anys".

En un dels díptics que es distribuiran per tot el territori s'acusa Rajoy de "mentir" i es recorda que l'11 de setembre del 2012 va comprometre's a "no tocar" les pensions. Collboni ha donat per fet que en les properes eleccions generals el PP perdrà la majoria absoluta i es posarà fi també a aquesta "contrareforma".

stats