Política 22/05/2015

Collboni fa una darrera crida a votar "amb el cap i el cor" per Barcelona

Jordi Hereu assegura que hi ha "massa politòleg que no ha sortit mai de la classe"

Sara González
2 min
Jaume Collboni i Carmen de Andrés en el míting de tancament de campanya a Barcelona / MARC ROVIRA

BarcelonaUn últim esforç, una última crida als indecisos. Aquest ha estat l'objectiu del l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, en el seu míting de final de campanya. En el temps de descompte per les eleccions de diumenge ha demanat als barcelonins que vagin a votar "amb el cap i amb el cor" tot reivindicant que els socialistes són "fills del projecte de transformació més important i potent" que ha viscut Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha assegurat que l'exalcalde Jordi Hereu va deixar una ciutat "unida, solvent i que progressava" mentre que Xavier Trias la deixa ara "dividida, fragmentada i aturada" i només ha estat "diligent i servil" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per sotmetre la ciutat al seu projecte sobiranista i les seves retallades.

A més, carregant de nou contra la Barcelona en Comú d'Ada Colau que amenaça amb arrabassar-li la supremacia de l'esquerra, ha insistit que el PSC no és un "projecte improvisat ni una unió temporal de partits". Reivindicant de nou el llegat de Pasqual Maragall, Collboni ha etzibat que al seu partit mai se li hagués "passat pel cap" posar la cara del seu candidat en una papereta. "El nostre projecte defuig els personalismes", ha sentenciat.

L'alcaldable socialista ha carregat contra els qui els assenyalen com la "casta" i ha recordat totes les obres que s'han impulsat des dels governs socialistes durant els 32 anys que van governar la ciutat.

L'exalcalde Jordi Hereu, per la seva banda, ha assegurat que no hi ha cap motiu perquè els 134.000 barcelonins que l'any 2011 van votar-lo a ell no donin suport diumenge a Collboni. He reivindicat que, si hi ha una esquerra capaç de guanyar la dreta, aquesta és la que representa el PSC. "Jo he sabut perdre, però he sabut perdre després d'haver guanyat la dreta durant 32 anys", ha sentenciat. Encara ha anat més enllà tot referint-se a les formacions de nou encuny com Barcelona en Comú i Ciutadans i ha deixat anar: "Massa politòleg que no ha sortit mai de classe. Massa gent que mai ha abraçat una iaia de Nou Barris. Quina lliçó ens han de donar?"

stats