Política 09/02/2015

El PSC recorda a Mas que té una “oportunitat d'or” per esvair dubtes sobre la seva figura i CDC

La portaveu del partit, Esther Niubó, assegura que es tracta d'una compareixença "històrica" que arriba "tard i malament"

Sara González
1 min

Barcelona"Mas té una oportunitat d'or per esvair tota ombra de dubte que pesa sobre ell i el seu partit". Així encara el PSC la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal. La portaveu del partit, Esther Niubó, ha assegurat que espera que el cap de l'executiu respongui totes les preguntes al voltant, especialment, del cas Pujol i sobre les presumptes converses amb Oriol Pujol sobre "deslocalitzacions fraudulentes" emmarcades en el cas de les ITV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Niubó ha recordat que es tracta d'una compareixença "històrica" perquè mai cap altre president s'havia vist obligat a fer aquest pas i ha lamentat que arribi "tard i malament" perquè els socialistes consideren que s'hauria d'haver produït per voluntat del propi Mas i, a poder ser, posteriorment a la compareixença de l'expresident Jordi Pujol. En tot cas, els socialistes han celebrat que després d'haver bloquejat la compareixença del president fins a quatre vegades finalment hagin "sucumbit a les demandes de transparència".

La interpel·lació del PSC al president anirà a càrrec de Miquel Iceta, que esper respostes clares sobre "fets molt greus" relacionats no només amb "la fortuna evadida" per Jordi Pujol mentre Mas era conseller en cap, sinó també per les suposades converses que va mantenir amb l'exsecretari general de CDC, Oriol Pujol, per promoure presumptes deslocalitzacions fraudulentes arreu del territori.

stats