Política 23/01/2014

Joaquim Nadal suggereix que ell i altres exconsellers deixarien el PSC si s'expulsen els crítics

L'exconseller diu que l'expulsió faria que els signants del manifest de suport als díscols se sentissin exclosos

Efe
2 min
Pere Navarro obliga Elena, Geli i Ventura a seure a l'última bancada del Parlament / ACN

BarcelonaL'exconseller Joaquim Nadal ha dit que si els diputats díscols del PSC són expulsats del grup parlamentari i del partit, ell i els signants del manifest de suport a aquests diputats se sentiran exclosos del PSC, per la qual cosa deixarien el partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Nadal ha opinat en aquests termes sobre la situació dels diputats Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, en un procés disciplinari dins del PSC per haver trencat la disciplina de vot del partit al Parlament en donar suport, al costat de CiU, ERC i ICV, a la petició de transferència de la competència per celebrar una consulta sobiranista a Catalunya.

Nadal s'ha referit així al manifest del sector catalanista del PSC a favor dels tres diputats díscols del partit, a la web del qual s'hi comptabilitzen més de 1.900 suports. Amb el lema 'Crida socialista pel referèndum', el manifest va ser llançat després de la votació al Parlament de la proposta per sol·licitar al Congrés la transferència de competències a la Generalitat per a referèndums en la qual Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura es van desmarcar del seu partit i van votar-hi a favor. El manifest està secundat pels exconsellers Joaquim Nadal, Antoni Castells, Montserrat Tura i Joan Manuel del Pozo, així com l'eurodiputada Maria Badia, l'exministre Joan Majó o el president del grup socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

En aquest context és "indubtable", segons Nadal, que els signants del manifest "se sentin exclosos" del PSC i deixin el partit, la qual cosa podria derivar en la creació d'una nova força política o donar suport a la que lidera en aquests moments un altre exconseller socialista, Ernest Maragall, Nova Esquerra Catalana. En tot cas, Nadal ha deixat clar que parlava a títol individual i que la seva opinió no pressuposa el que faran la resta de signants del manifest.

stats