Política 06/09/2014

Els ex del PSC firmen una declaració conjunta per assegurar una "acció política compartida"

L'objectiu de Nova Esquerra Catalana, Moviment Catalunya i Avancem és "confluir" i crear un projecte socialista "fort i amb identitat pròpia" que sigui "majoritari"

Ara
2 min
Ernest Maragall i Joan Ignasi Elena / ACN

BarcelonaLes organitzacions Nova Esquerra Catalana, Moviment Catalunya i Avancem han firmat aquest dissabte una declaració política per assegurar una "acció política compartida". Amb el títol 'Per la confluència del socialisme catalanista: dret a decidir i alternativa d'esquerres', el text expressa la voluntat de "cercar i trobar les millors fórmules de confluència perquè l'espai del socialisme catalanista convergeixi en uns mateixos postulats, estratègies i, també, en una acció política compartida".

La voluntat de totes tres formacions és crear un "projecte transformador obert a totes les esquerres i amb vocació d'esdevenir majoritari" a Catalunya. Per crear aquest projecte "fort i amb identitat pròpia", insisteixen en la "ferma voluntat de confluir". Amb tot, han acordat coordinar-se la representació al Pacte Nacional pel Dret a Decidir –en què el PSC no participa–, crear un comitè d'enllaç entre les tres formacions i treballar de cara a les eleccions municipals per bastir acords amb altres forces d'esquerra. A més, anuncien la seva participació "conjunta" als actes previstos per la Diada. Les diputades al Parlament Marina Geli i Núria Ventura ja van anunciar que participarien a la V.

Al text, els signants asseguren que "la unitat del catalanisme polític passa de manera inequívoca per l'exercici del dret a decidir del nostre poble", i aposten per "donar veu i vot a la ciutadania" el 9-N. Reconeixen la "majoria social" que "comparteix un objectiu clar d'emancipació política i de ple reconeixement de la seva identitat nacional".

Tots tres corrents estan formats per excàrrecs o càrrecs del PSC: Nova Esquerra Catalana està liderada per l'exconseller Ernest Maragall –ara eurodiputat d'ERC–; Moviment Catalunya el formen antics consellers, com Montserrat Tura, Joaquim Nadal o Marina Geli i Núria Ventura –que encara són diputades–, i Avancem és la formació que encapçala Joan Ignasi Elena, que ha marxat del PSC però manté l'escó al Parlament. Fa unes setmanes, Avancem i Nova Esquerra Catalana ja van anunciar que preparen la seva fusió per crear unes noves sigles de cara a la tardor en un congrés fundacional.

stats