Política 20/01/2015

El PSC titlla d'"estratègia vulgar" la proposta del PP de formar govern i l'atribueix a la "necessitat de buscar titulars"

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, acusa Mas d'avançar eleccions al 27-S per "conservar el poder 10 mesos extra"

Laia Vicens / Núria Orriols
1 min
PORTA TANCADA  Maurici Lucena, portaveu del PSC al Parlament, va criticar durament els comptes.

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha titllat d'"estratègia vulgar" la proposta que ahir va posar sobre la taula el PP de formar un govern de concentració antiindependentista amb PSC, Ciutadans i Unió després del 27-S. "Els socialistes no pactarem amb els principals causants de posar Catalunya en aquest atzucac", ha afirmat Lucena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista ha atribuït aquesta "declaració d'amor" de la dirigent del PP, Alícia Sánchez-Camacho, a la "necessitat de buscar titulars que no són capaços de produir amb les seves propostes polítiques". Lucena ha demanat al PP que "faci el favor" de "no utilitzar" altres forces polítiques "que res tenen a veure" amb la ideologia dels populars per incrementar aquest "debat estèril". "No categòric al pacte", ha sentenciat.

De fet, Lucena també s'ha mostrat contrari al fet que el PP i el PSOE pactin a nivell estatal. "No ho acceptaríem", ha manifestat, i ha posat en relleu les posicions "sideralment allunyades" dels dos partits.

Acusa Mas de voler "conservar el poder"

Lucena ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d'avançar les eleccions al proper 27-S i no ara a la primavera, com demanaven la CUP, ERC i fins i tot Ciutadans, per "conservar el poder". "Mas deu estar de celebració per governar 10 mesos més, 10 mesos extra amb els quals no comptava", ha afirmat.

El portaveu socialista ha lamentat que ERC hagi quedat com "uns amateurs" al costat de Mas durant les negociacions per les plebiscitàries. Unes negociacions que ha tornat a qualificar de "vodevil" i que ha augurat que generaran "grans tardes de glòria i episodis surrealistes" en els propers mesos atesa la "inestabilitat" de l'acord CiU-ERC.

stats