Política 11/07/2019

El PSC revela que ERC li va oferir pactes en tres consells comarcals de Girona

Els socialistes han qualificat de "discurs sectari" el posicionament dels republicans

Acn
1 min
Portaveu d'ERC al Consell Comarcal de la Selva, Joan Martí.

BarcelonaEl PSC a les comarques gironines ha detallat que ERC li va oferir entrar al govern en tres consells comarcals de la demarcació, com són els de la Selva, el Ripollès i l’Alt Empordà, on finalment han acabat pactant amb JxCat. Els socialistes han criticat que els republicans no acceptin els pactes amb JxCat per la falta de consens ideològic a nivell nacional però que per contra ells mateixos els proposessin acords prèviament.

Els socialistes han qualificat de “discurs sectari” el posicionament que ha tingut el portaveu republicà al Consell Comarcal de la Selva, Joan Martí, per mostrar-se en contra del pacte de govern assolit entre el PSC i JxCat, ja que anteriorment el mateix Martí els havia ofert partir-se els quatre anys de presidència de l’ens supramunicipal.

Segons expliquen els socialistes, Martí els va fer l’oferta després de presenciar “un acte totalitari”, en referència a la polèmica que hi va haver durant la investidura de l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners.

D'altra banda, el PSC també ha detallat que al Ripollès “fa quatre dies" els "van plantejar governar junts”, però aleshores ja tenien un acord molt avançat amb JxCat i van optar per no fer-se enrere.

stats