RETALLADES SANITÀRIES
Política 12/04/2011

PSC, ERC i PP insten CiU a aturar immediatament les retallades sanitàries

Tant els republicans com els conservadors recorden al Govern que no té majoria per aprovar els pressupostos i el PSC reafirma que ja ha tancat la porta a pactar-los. L’executiu es trobarà amb tots els grups menys CiU manifestant-se amb el sector dijous a la Plaça Sant Jaume

M.colomer
3 min

BarcelonaLes retallades en la sanitat que està executant el Govern li poden complicar encara més l’existència del conseller Boi Ruiz i a l’executiu d’Artur Mas. Si ahir era el president del consell assessor en matèria de sanitat, Miquel Vilardell, qui instava a aturar de manera immediata les retallades a la sanitat, avui ERC i PP s’hi han sumat i han clamat diàleg per marcar un full de ruta concret i acabar amb la incertesa i la improvisació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avui ha reaccionat amb una bel·ligerància desconcertant el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, que ha acusat el Govern d’estar “jugant amb el fil roig de la vida i la mort dels pacients”. "No hi haurà cap complicitat del PP amb les retallades", ha asseverat Millo, que ha deplorat que s'estan "amenaçant els serveis bàsics" a base de fets consumats. "Sisplau, escolti'n els assessors que vostès han nomenat", ha clamat, per recordar-li que hi ha un compromís del Parlament perquè el Govern presenti el pressupost abans del 20 d'abril. Millo ha titllat de "bestiesa i tonteria" que el Govern atribueixi a electoralisme les amenaces del PP de no aprovar els pressupostos si no s'aturen les retallades en sanitat. Millo ha dit que sospita que el Govern té un acord o bé amb ERC o bé amb el PSC per pactar els pressupostos

També ha carregat contra les retallades la portaveu adjunta de CiU al Parlament, Laia Bonet, que ha opinat que ha criticat que el govern redueixi les advertències de Vilardell a una simple "opinió". “Es demostra per part Govern que els consells assessors estan molt bé mentre es dediquin a aplaudir i no quan les qüestionen, i si les qüestionen és perquè hi ha motius”, ha dit Bonet, que ha elogiat la figura de Miquel Vilardell. “El PSC considera que si algun debat pot esperar és el de la independència i no el de la salut i l’educació", ha dit en relació a la proposició de llei d'independència que aquest dimecres debat el Parlament. Bonet ha reiterat que el PSC ha tancat la porta a pactar els pressupostos amb CiU.

"El Govern fa com si tingués majoria absoluta, i no la té", ha recordat Simó, que ha tornat a oferir-se per negociar els pressupostos, però sempre que es frenin en sec les retallades "indiscriminades" en sanitat i educació. Ha considerat que el pla que ha presentat avui el Govern garantint que no retallarà els pilars de la sanitat catalana no és més que una sortida després de les crítiques del president del consell assessor de sanitat, Miquel Vilardell. "És imprescindible redreçar situació, i això passa per parar i asseure’s” enlloc de “passar el mort” al tripartit, ha opinat Simó. La portaveu d'ERC al Parlament ha lamentat la "falta de planificació i un full de ruta més enllà destralades estan fent en assistència sanitària i educativa".

Per CiU, l'oposició només vol "intoxicar i alarmar"

En canvi, pel portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha valorat que amb l'anunci de pla fet avui pel conseller Boi Ruiz, es “desarma”a l'oposició, que “només crea alarmisme, intoxica i exigeix als altres el que ells van incomplir”. Vilardell intoxica i crea alarmisme? "No, em refereixo a grups parlamentaris i a alcaldes que exigeixen una inversió que no van exigir durant set anys”, s'ha afanyat a matisar Turull, que no ha volgut ni tant sols valorar "l'opinió" que Vilardell "no va fer com a president del consell assessor". “La gent no ha de patir pel tema sanitari", ha conclòs.

stats