Política 29/06/2017

El PSC exigeix al Govern la documentació sobre el lloguer del Teatre Nacional de Catalunya per a l'acte del 4 de juliol

L'objectiu dels socialistes és comprovar si l'acte per explicar els detalls del referèndum serà organitzat pel propi Executiu o pel grup parlamentari de Junts pel Sí

Efe
2 min
Miquel Iceta just abans de reunir-se amb Puigdemont.

BarcelonaEl PSC ha exigit aquest dijous al Govern una còpia de la documentació sobre el contracte de lloguer del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), així com dels serveis de muntatge tècnic i personal (contractat o subcontractat) per a l'acte que s'hi celebrarà el 4 de juliol, en el qual s'haurien d'explicar els preparatius del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat socialista Rafel Bruguera ha registrat al Parlament dues sol·licituds de còpia documentació sobre aquestes qüestions, amb l'objectiu de comprovar si l'organització d'aquest acte recau en el Govern o en el grup parlamentari de Junts pel Sí.

En el text registrat, Bruguera recorda que el president de la generalitat, Carles Puigdemont, "ha afirmat en seu parlamentària que presentarà al Parlament els preparatius i el marc legal del referèndum una vegada s'expliquin a l'acte que se celebrarà el dimarts 4 de juliol en el TNC". En aquest sentit, el PSC indica que, durant la sessió de control d'aquest dimecres en el ple del Parlament, Puigdemont "va equiparar" aquest acte a qualsevol altre acte polític organitzat per un partit".

En aquest sentit, es transcriuen les paraules de Puigdemont en resposta al líder del PSC, Miquel Iceta: "Senyor Iceta, suposo que les iniciatives polítiques que ben legítimament el seu grup impulsa en aquest Parlament la primera vegada que les impulsa no crec que sigui en seu parlamentària. Sovint, en un consell nacional, un congrés del partit, un acte públic, a la Festa de la Rosa [...] És veritat que fan això? Sí. Nosaltres també. I tenim el dret de fer-ho".

El diputat socialista considera que Puigdemont "associa l'esmentat acte amb aquells que les formacions polítiques organitzen per elles mateixes" i recorda que "el TNC, espai on s'ha de realitzar l'acte, és una empresa de titularitat pública", per la qual cosa reclama el lliurament de còpia de l'esmentada documentació requerida.

stats