Política 17/06/2014

Cimera de dirigents del PSC a l'entorn de Miquel Iceta

El candidat a primer secretari es reuneix amb Collboni, Balmón, Marín, Fernández i Ballesteros, entre altres

Ferran Casas
1 min
Miquel Iceta sortint de la reunió / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl PSC és un partit en ebullició. Ho va dir dilluns el president de la comissió gestora i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. I això, a un mes del congrés i de l'elecció del nou primer secretari, implica també molta feina entre bambolines per teixir acords. Aquest dimarts al migdia Miquel Iceta, que ja s'ha postulat per a primer secretari amb el suport de l'antic aparell i de bona part dels dirigents territorials, ha dinat al reservat del restaurant Can Pau Torrents de Sant Joan Despí amb una representació d'aquests dirigents per exposar-los el seu projecte i mirar-se d'aplanar el camí a la primera secretaria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I a qui ha reunit Iceta? Per començar, el mateix Ballesteros, que haurà d'arbitrar el procés congressual, i també els tres principals dirigents del Baix Llobregat: l'alcalde de Sant Joan Despí i primer secretari comarcal, Antoni Poveda, l'alcalde de Cornellà i fins ara secretari d'acció política del partit, Antoni Balmón, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

A més d'aquests quatre alcaldes acompanyaven Iceta el candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que era partidari que es presentés Núria Parlon com a primera secretària però que a les primàries va rebre el suport d'Iceta, el diputat Juli Fernández, primer secretari del partit a les comarques gironines, l'alcalde de Pineda i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, i el cap de l'oposició a Badalona, Jordi Serra.

stats