COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 05/09/2011

PSC, ICV i ERC insten CiU a trencar relacions amb el PP

Els antics integrants del tripartit deploren la “incongruència” que CiU tingui de “soci preferent” a un dels principals “enemics” de la immersó, en referència al PP

Redacció
2 min

BarcelonaEl cop judicial a la immersió lingüística ha servit amb safata a PSC, ICV i ERC munició contra CiU pels acords amb el PP a Catalunya. Els tres integrants de l'antic tripartit han instat avui la federació a trencar qualsevol relació amb els populars, a qui el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha definit com els “enemics polítics” de la immersió. En declaracions a la SER, Iceta ha deplorat que CiU s'erigeixi en defensora de la immersió lingüística a la vegada que tria com a “soci preferent” al PP al Parlament, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona. Iceta ha recordat que aquest mateix dilluns Rajoy ha "pràcticament amenaçat" Artur Mas dient que seria dramàtic que algun dirigent polític fos partidari d'incomplir manifestament una llei. Ara bé, Iceta ha recordat que el sistema lingüístic ja recull que en els primers anys de l'ensenyament i a petició de les famílies es pugui fer una “modulació del sistema d'immersó”, informa l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, com la d'ICV, Dolors Camats, després de les reunions de les seves respectives direccions han instat CiU directament i sense embuts a trencar qualsevol relació amb el PP pels “atacs” a la llengua. "Estem parlant del partit que al País Valencià i a les Balears intenta impedir que es parli la llengua pròpia. CiU no ha d'esperar un nou atac, una nova agressió, que segur que arribarà” ha alertat Llorente, que creu que l'Onze de Setembre hauria de ser "un acte massiu de reivindicació del model d'immersió lingüística". Camats creu que CiU ha de triar entre el pacte amb el PP o la "cohesió social" que garanteix la immersió, després que el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, avisés els populars que el Govern el descartarà per a futurs acords si posen la condició de l'escola bilingüe. A més, els tres partits han recordat que el PP va ser l'autor del recurs al TC contra l'Estatut.

stats