DEBAT AL PSC
Política 01/09/2014

Ros i Obiols retreuen als escindits del PSC que "dividir el socialisme" és "una irresponsabilitat"

Un manifest de 20 dirigents i exdirigents catalanistes etziba a Avancem i NECat que "no hi haurà majories d'esquerres a Catalunya i a Espanya sense el PSC i, menys, contra el PSC"

Ara
2 min

BarcelonaUna vintena de dirigents i exdirigents del sector catalanista del PSC han firmat un manifest en què defensen el gir de la nova direcció del partit i retreuen als crítics que marxin del partit o estiguin pensant fer-ho. El text el firmen Àngel Ros, Laia Bonet, Raimon Obiols, Daniel Font i Manuel Royes (president de la Diputació de Barcelona entre el 1987 i el 2003), entre d'altres, i defensa que "hi ha una nova direcció del PSC, que ha donat mostres de posar-se de nou a l'altura de les nostres responsabilitats". Ho exemplifiquen, per exemple, amb l'anunci del vot favorable a la llei de consultes, la proposta de restitució de les diputades sancionades o la voluntat de concórrer a les eleccions municipals amb altres candidatures socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els firmants admeten que les "esperances es poden frustrar", però afirmen que, "quan es dóna la possibilitat d'incidir en l'evolució de les coses, no es pot assumir la greu responsabilitat de frustrar-la". "Ben al contrari, pensem que cal arremangar-se i posar-s'hi, empenyent perquè es verifiqui allò que desitgem", insisteixen, ja que "el PSC és indispensable i insubstituïble per a formar majories per la justícia social, el progrés i la regeneració democràtica". Per tant, davant la voluntat de NECat i Avancem de forçar majories d'esquerres a municipis i la Generalitat amb ERC i ICV i sense els socialistes, el manifest assevera que "no hi haurà majories d'esquerres a Catalunya i a Espanya sense el PSC i, menys, contra el PSC". "Per això, col·laborar a dividir i dispersar el socialisme a Catalunya seria una irresponsabilitat. Al contrari, unir i eixamplar l'espai socialista de Catalunya és avui, per a nosaltres, la prioritat màxima", insisteix el manifest fet públic aquest dilluns.

Les dues diputades díscoles, Marina Geli i Núria Ventura, precisament el mateix dia han formalitzat l'entrada del seu Moviment Catalunya al Pacte Nacional pel Dret a Decidir –on no hi ha el PSC– i han reclamat que els socialistes no siguin un partit "anti independentista".

stats