Política15/05/2018

El PSC reclama saber si el viatge de Torra a Berlín és oficial i si es pagarà amb diners públics

Registra una bateria de preguntes al Parlament sobre el desplaçament del nou president a Alemanya

Marc Toro / Mireia Esteve

BarcelonaMiquel Iceta va deixar molt clar durant el debat d'investidura de Quim Torra que el PSC rebutja la idea de "governar Catalunya des de Berlín o Waterloo" o que la presidència quedi "subordinada" a una altra persona, amb referència a Carles Puigdemont. És per això que els socialistes han registrat al Parlament una bateria de preguntes sobre el viatge de Torra aquest dimarts a Berlín, on es reunirà i oferirà una roda de premsa amb el president a l'exili.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes volen saber, en primer lloc, si es tracta d’un viatge oficial i, en cas afirmatiu, quin és el programa del viatge. Però també reclamen, si el desplaçament a la capital alemanya és "a càrrec del pressupost de la Generalitat", el detall de les despeses de Torra durant el viatge i quina o quines persones l'acompanyen.

Cargando
No hay anuncios

La portaveu de Catalunya en Comú al Parlament, Elisenda Alamany, ha rebutjat registrar preguntes com les del PSC i s'ha preguntat: "¿Aquests debats aportaran alguna cosa per solucionar alguna cosa?" No obstant això, també ha coincidit a reclamar la presència de Torra a Catalunya i ha dit que confia que no siguin constants els viatges a Berlín.

En una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio, Torra ha explicat que ell prendrà les decisions a Catalunya, però que "parlarà molt" amb Carles Puigdemont, que presidirà el Consell de la República a Berlín. Aquest organisme estarà acompanyat d'una assemblea d'electes –que no serà un òrgan públic– situat en l'"espai lliure" europeu.