Política 25/01/2016

El PSC recorda que el comitè federal del PSOE es va comprometre a fer fora el PP

Els socialistes catalans recorden en una resolució la necessitat d'apostar per un govern "reformista" i de "canvi"

Sara González
1 min

BarcelonaPer molt que la vella guàrdia del PSOE estigui movent fils perquè Pedro Sánchez descarti fer un pacte de govern amb Podem, el PSC insisteix que els socialistes van acordar en el comitè federal del 28 de desembre "donar suport al canvi" davant la "continuïtat de Rajoy i el PP". De fet, al consell nacional de dissabte passat els socialistes catalans van aprovar una resolució en la qual aposten per un "govern reformista" dels partidaris de fer "un canvi" a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, ha defensat, seguint la línia marcada per la direcció del PSOE, que primer sigui Mariano Rajoy, com a candidat més votat, qui intenti formar govern i, si no pot, que es retiri. Això sí, li ha retret al president en funcions "el lleig" que li va fer al rei Felip negant-se a encarar el debat d'investidura. Si és Pedro Sánchez l'encarregat de presentar-se a la investidura, ha assegurat que ha "d'anar-hi parlant de la manera més àmplia possible" per afavorir un govern "de reforma i de canvi". En tot cas, ha considerat que Sánchez està actuant de forma "responsable" i amb "sentit d'estat".

En contra de la impugnació de la conselleria d'Exteriors

Escarp ha assegurat que el PSC no està d'acord amb la impugnació per part del govern espanyol de la conselleria d'Exteriors, que considera "coberta per l'àmbit estatutari". Tampoc avala la impugnació de la comissió d'estudi sobre Procés Constituent al Parlament. En aquest sentit, ha instat els populars catalans a aclarir si estan a favor o no de la impugnació d'una comissió on han anunciat que tenen intenció de participar.

stats