Política 26/09/2013

El PSC presenta una resolució inspirada en la tercera via de Duran

La proposta arriba després que Mas hagi recordat que les terceres opcions ja han fracassat en el passat

Ara
1 min

BarcelonaEl PSC presentarà una proposta de resolució al debat de política general del Parlament en què es reivindica un "nou estatus" per a Catalunya, inspirat en la tercera via -entre la independència i l'assimilació espanyola- suggerida en els darrers dies pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. La resolució, que es votarà demà a la tarda en la darrera jornada del debat, reclama un pacte fiscal per a Catalunya, blindatge en llengua, cultura i educació, presència catalana en organismes internacionals i capacitat per organitzar consultes. L'ARA ja va informar dilluns que els socialistes es plantejaven presentar aquesta resolució per furgar en les contradiccions entre Unió i Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts socialistes recorden que les tesis defensades per Duran ja fa temps que les enarbora el PSC i, de fet, en gran mesura van quedar recollides en la recent Declaració de Granada, en què els socialistes van apostar per una reforma constitucional en sentit federal.

La proposta del PSC arriba després que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi descartat les "terceres vies" perquè ja han fracassat en el passat, una afirmació que ha causat malestar a les files d'Unió, que l'han interpretat com una desautorització de l'aposta de Duran.

stats