POLÍTICA
Política 27/11/2013

El PSOE expedienta els diputats del PSC que es van negar a votar amb PP i UPyD

El canvi de rumb dels socialistes catalans no ha impedit que la direcció dels socialistes espanyols els hagi obert expedient per haver desobeït l'ordre de votar contra el dret a decidir de Catalunya

Ara / Europa Press
2 min

MadridEl PSOE ha decidit finalment obrir expedient disciplinari als diputats del PSC que fa gairebé un mes van votar diferent a la resta del Grup Socialista al Congrés en una moció d'UPyD contra el dret a decidir de Catalunya, encara que tots dos partits germans donen per tancades les discrepàncies a compte d'aquest dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries, aquesta setmana s'ha obert l'expedient i s'ha sol·licitat als diputats catalans que presentin les al·legacions que considerin a la ruptura de la disciplina de vot que van protagonitzar el passat 29 d'octubre a la cambra baixa. Un cop els 14 diputats del PSC responguin a aquesta petició, la direcció del grup socialista a la cambra baixa prendrà una decisió sobre les possibles sancions que pot aplicar per aquesta segona indisciplina.

Segon avís

El febrer passat, els socialistes catalans van votar diferent del PSOE, donant suport a propostes de CiU i ICV sobre la celebració d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya, i l'endemà van ser sancionats a una multa de 600 euros. En aquesta segona ruptura de la unitat de vot no es va reaccionar amb tanta celeritat i la direcció del grup parlamentari va començar per posposar el cas fins després de la Conferència Política del PSOE en què Pere Navarro es despenjava del dret a decidir.

Han passat un parell de setmanes des de llavors però, al final, s'ha optat per donar tràmit a aquesta indisciplina encara que, segons recalquen les fonts socialistes, el PSOE ha passat pàgina de les discrepàncies sobre el dret a decidir. I és que després que els diputats del PSC s'abstinguessin en la moció presentada per UPyD que sí va votar el PSOE, els socialistes catalans es van alinear amb el PSOE en la Conferència Política dels dies 9 i 10 de novembre que va acabar amb aplaudiment a Pere Navarro després de dies d'atacs des de sectors del PSOE al PSC.

stats