Puigdemont és una de les 28 personalitats més influents d'Europa, segons 'Politico'

La prestigiosa revista inclou noms com el de Le Pen, Orbán o Von der Leyen, i en l'apartat de "somiadors" destaca la futbolista Jenni Hermoso

2 min
Carles Puigdemont al Parlament Europeu a Estrasburg, França, el 22 de novembre de 2023

Brussel·lesLa figura de l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, continua generant una gran expectació i interès entre els mitjans internacionals i els periodistes de Brussel·les. I més durant aquests últims dies, en què l'eurodiputat juntaire ha convertit el Parlament Europeu i la capital comunitària en el centre de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. En aquest sentit, la revista Politico, que és un dels mitjans més llegits entre els treballadors i dirigents de les institucions europees, ha inclòs Puigdemont a la llista de les 28 personalitats més influents d'Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sis anys després de la celebració del referèndum il·legal de secessió, Carles Puigdemont s'ha consolidat com un dels polítics més influents i disruptors de la política espanyola", assenyala la prestigiosa revista. També recorda que Junts ha sigut clau per a la revalidació de Pedro Sánchez al capdavant del govern espanyol i assenyala que continuarà sent crucial per a la governabilitat d'Espanya. "Està per veure si podrà utilitzar aquest poder per impulsar un referèndum d'autodeterminació per a Catalunya, aquesta vegada amb l'aprovació de Madrid", conclou Politico.

Concretament, la revista ha posat Puigdemont com el "disruptor" més destacat d'Europa, per davant de dirigents tan desestabilitzadors per a la Unió Europea com el president hongarès, l'autoritari Viktor Orbán, que contínuament està bloquejant iniciatives comunitàries i, sobretot, suport humanitari i armamentístic a Ucraïna. En aquest apartat també hi inclou el president del grup parlamentari del PP Europeu, Manfred Weber, que s'ha erigit en un dels flagells més agressius contra el pla verd impulsat per la Comissió Europea, liderada per la també popular Ursula von der Leyen.

A la llista també hi consten noms tan destacats com el de la mateixa Von der Leyen; la ultradretana francesa Marine Le Pen; la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola; un dels líders pro Brexit, Nigel Farage; el ministre de l'Interior i membre més antiimmigració del govern francès, Gérald Darmanin, o, entre d'altres, el president turc, Recep Tayyip Erdogan.

Jenni Hermoso, una "somiadora"

A la secció de "somiadors" hi inclouen la jugadora de la selecció espanyola de futbol Jenni Hermoso, que va rebre un petó no consentit després de guanyar el Mundial per part del llavors president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales. "S'ha convertit en un emblema de les dificultats que encara han d'afrontar les dones en la seva lluita ser preses seriosament com a atletes, fins i tot després d'assolir la fita més alta que hi ha en el seu esport", resumeix la revista.

stats