Política 13/09/2016

Puigdemont: "Som on érem, anant pel millor camí cap a la independència"

El president de la Generalitat deixa clar en un tuit que el Govern no està refredant cap opció per culminar el procés. La CUP diu que s'espera "a l'andana" mentre Puigdemont torna "amb les mans buides" després de demanar el referèndum a Madrid

Ara
1 min
El president Puigdemont, durant la declaració institucional de condol per la mort de Muriel Casals / CRISTINA CALDERER

BarcelonaDesprés que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirmés aquest dilluns que només es convocaria un referèndum en cas que fos "vinculant" i "factible" tècnicament, aquest dimarts ha volgut aclarir que això no suposa que el Govern estigui refredant cap opció per culminar el procés.

"Dient el mateix, un dia fa l'efecte que escalfes i l'endemà que refredes. Som allà on érem: anant pel millor camí cap a la independència", ha afirmat en un missatge en el seu compte personal de Twitter.

La CUP, sobre el referèndum acordat: "Els esperarem a l'andana que tornin amb les mans buides"

El diputat de la CUP Benet Salellas ha respost el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va anunciar que demanarà un altre cop el referèndum a l'Estat. "Els esperarem a l'andana perquè quan tornin, amb les mans buides, continuarem lluitant per aconseguir la llibertat del país", ha afirmat. Salellas ha emulat l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat quan l'any 2014 ERC, CiU i ICV van decidir anar a Madrid a demanar el traspàs de competència per organitzar un referèndum al govern espanyol, una proposta que va ser rebutjada.

"No tenim la proposta de Puigdemont", ha dit Salellas, aclarint que pel que té entès no està feta. Tanmateix, ha reiterat que la CUP dirà sí a la qüestió de confiança perquè en aquesta legislatura encara hi ha espai per a la "ruptura". "No posem condicionants ni línies vermelles", ha assegurat, afegint que la CUP no té motius per forçar la fi de la legislatura.

stats