Política 14/10/2021

Puigdemont demana a ERC que la seva situació personal no formi part de la taula de diàleg

Jordi Sànchez recorda que el focus del conflicte no és la situació de l'expresident sinó "l'autodeterminació"

ARA
2 min
L’expresident Carles Puigdemont a l’Alguer (Sardenya).

BarcelonaL'expresident Carles Puigdemont ha reclamat aquest dijous que no s'"interfereixi" en l'"estratègia" dels exiliats "buscant dreceres" que no volen. En un article publicat a El Punt Avui, el dirigent de JxCat ha demanat que la seva situació personal "no formi part de cap agenda de l'anomenada taula de diàleg acordada per ERC i el govern espanyol ni de cap conversa bilateral". "No busquem cap indult anticipat, no és la solució al conflicte", ha recalcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quatre anys d’exili ens han refermat en la idea que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya és política i és col·lectiva; que no hi ha sortides personals ni solucions a mida de ningú", ha insistit Puigdemont a l'article, en què ha demanat "respecte": "També al meu Govern que té la temptació d'incloure aquesta sortida personal en les converses que manté amb el govern espanyol". "Si es creu que tinc part de responsabilitat en un veritable procés de negociació política amb l’estat espanyol, sense condicions prèvies i amb tota l’ambició que se li ha de suposar, la puc assumir perfectament des de la meva vida a l’exili", ha insistit.

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha insistit en aquest posicionament en una entrevista a TV3, en què ha defensat que "l'indult no resol el conflicte polític i no aporta solucions concretes", i ha considerat que un indult té el mateix cost polític que "promulgar una llei d'amnistia". "Puigdemont no vol un indult preventiu", ha dit, i ha assegurat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) "dictaminarà" a favor seu, de la seva "immunitat i la necessitat de protegir la lliure circulació".

En aquest sentit, Sànchez ha alertat del fet de desviar el focus d'atenció del conflicte, que "no és Carles Puigdemont, és l'autodeterminació". "Fer creure que la nostra sortida de la presó o el retorn de les persones avui a l'exili ja resol el conflicte polític és una imatge equivocada, errònia", ha advertit.

Justament avui es compleixen dos anys de la sentència del Procés. "Estic condemnat per haver exercit la presidència de l'ANC i haver mobilitzat centenars de milers de persones durant un llarg període de temps", ha dit Sànchez, que ha assegurat que "sentir els 100 anys de sentència és d'aquelles coses que no s'obliden". El dirigent de JxCat s'ha mostrat "convençut que l'indult es va accelerar perquè se sabia el que diria el Consell d'Europa", en referència a l'informe de l'organització que al juny va demanar l'alliberament dels presos polítics i la retirada de les euroordres.

stats