Política 30/07/2016

Puigdemont avisa que el Parlament aprovarà més resolucions "digui el que digui el TC"

El president de la Generalitat reclama a la CUP que "abans d'exigir res" demostri que és "lleial al poble de Catalunya"

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l'escola d'estiu de la JNC

BarcelonaSuperada la via dels fets amb el debat al Parlament sobre el procés constituent i la reacció del govern espanyol instant el Tribunal Constitucional (TC) a actuar contra la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, el xoc institucional ha entrat en el terreny de les declaracions. I s'ha de jutjar per les paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l'Escola d'Estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), el Govern està disposat a mantenir el pols amb l'executiu espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president català ha advertit que el Parlament continuarà aprovant resolucions "digui el que digui el Tribunal Constitucional o el govern espanyol o qui vulgui" i confia que en el debat de política general posterior a la qüestió de confiança ja es puguin aprovar resolucions que ho demostrin. Segons Puigdemont, el setembre serà un més clau que tindrà en la qüestió de confiança del dia 28 la "primera fita" per culminar el procés.

En aquest sentit, ha assegurat que "aquesta serà la darrera vegada que la política espanyola s'equivoca amb nosaltres". "I al setembre els hi quedarà clar i durant els mesos que vindran els hi quedarà encara més clar: s'adonaran que d'error en error s'arriba a la desconnexió definitiva", ha avisat.

Avís a la CUP

Abans, però, Puigdemont haurà de superar la qüestió de confiança. Aquest dissabte han transcendit les primeres condicions de la CUP, que ha exigit un referèndum unilateral d'independència en el primer semestre del 2017. El president de la Generalitat ha aprofitat el discurs d'aquesta tarda per respondre al diputat cupaire Benet Salellas: "Que ens demostrin que també són lleials al poble de Catalunya per sobre d'assemblees abans d'exigir res", ha subratllat.

stats