Puigneró admet que la foto de la paella de Rahola genera "confusió" però diu que es complia la norma a França

El vicepresident evita fer declaracions des del faristol del Parlament sobre la qüestió

2 min
El vicepresident, Jordi Puigneró, en un contacte informatiu al Parlament

BarcelonaDesprés de la polèmica a les xarxes socials per la foto de la paella de Pilar Rahola a la Catalunya Nord amb 21 participants sense mascareta, i el toc d'atenció del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró –un dels protagonistes de la imatge–, admet que la imatge ha generat "confusió" entre la ciutadania, però argumenta que va complir amb la normativa establerta a França.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Catalunya ara mateix hi ha una limitació de reunió de fins a deu persones –en el cas de la paella de Rahola eren el doble– i hi ha toc de queda en bona part dels municipis a partir de dos quarts d'una de la nit. "Tothom ha de complir les normes i més un responsable polític", va dir ahir el conseller Argimon en seu parlamentària.

El vicepresident ha evitat respondre les preguntes directes que se li han fet des de la sala de premsa del Parlament quan hi ha comparegut amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, per parlar de l'ordre del dia de la Comissió Bilateral. Ho ha fet després, en un contacte informatiu amb periodistes. Segons el seu entorn, es tracta d'un tema "privat" i justifiquen que per entrar a França es va utilitzar el passaport covid-19 (Puigneró està vacunat), era a l'aire lliure i es va portar la mascareta en el transcurs de la jornada. Afirmen que els participants, entre els quals hi havia l'expresident Carles Puigdemont, l'exconseller Toni Comín, el diputat de Junts Joan Canadell o l'exlíder de Podem Albano Dante Fachin, se la van treure de manera momentània només per fer la foto.

Els assistents a la paella en la imatge que s'ha compartit a les xarxes socials.

Tanmateix, les justificacions que fins ara s'han donat de part dels assistents –alguns a través de les xarxes socials– no han convençut l'oposició. Aquest dimecres grups com En Comú Podem van considerar especialment greu que el vicepresident del Govern assisteixi a una celebració que incompleix les restriccions en un moment en què s'està enviant una missatge a la població perquè redueixi els contactes socials per frenar els contagis de la cinquena onada. "Hi ha membres del seu Govern que se salten les restriccions, amb més de deu persones de bombolles diferents i sense mascaretes. Li demano que posi ordre al Govern", li va etzibar ahir el diputat dels comuns David Cid a Josep Maria Argimon.

Aquest dijous durant el transcurs del ple s'hi ha afegit la diputada del PSC Assumpta Escarp, afirmant que la imatge de Puigneró a la paella "no ajuda gens" perquè "incompleix" les normes: "És una greu irresponsabilitat política". De fet, segons Escarp, en altres països es prenen decisions per qüestions com aquestes –reclamant-li que assumeixi responsabilitats– i ha afegit que el vicepresident ha deixat "contra les cordes" el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. També s'han afegit a les crítiques Ciutadans, el PP i Vox.

stats