Política 15/08/2014

Pujol presentarà dimarts la querella contra els bancs d'Andorra

La denúncia anirà contra la "persona desconeguda" per revelació de secret bancari però sense eximir de responsabilitat les entitats financeres

Ara
1 min

BarcelonaEls advocats de l'expresident Jordi Pujol presentaran la querella contra dos bancs d'Andorra per revelació de secret bancari dimarts que ve. Segons ha anunciat TV3, la denúncia s'adreçarà a la "persona desconeguda" que hauria filtrat les dades bancàries, però sense eximir "que hi hagi responsabilitat bancària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els lletrats de l'expresident entenen que Andbank o la Banca Privada d'Andorra o bé algun dels seus treballadors va filtrar dades sense que fossin requerides per la justícia o el govern espanyol, una informació dels seus comptes que va ser pública pel diari 'El Mundo' abans que Pujol fes pública la seva confessió.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha sol·licitat informació a Andorra dels comptes bancaris del fill gran de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola, i caldrà veure si les dades arriben o no abans del 15 de setembre, quan el primogènit està citat a declarar juntament amb la seva dona, Mercè Gironès.

stats