Política 21/05/2019

"Que es foti, el desgraciat": Hernando es vanta d'haver interromput l'acatament de Romeva

El senador del PP ha cridat el següent nom de la llista mentre l'exconseller prometia la Constitució

Ot Serra
2 min

Madrid"Que es foti, el desgraciat". Al micròfon de Rafael Hernando, quart secretari de la mesa del Senat, ha quedat enregistrat com l'exportaveu del PP al Congrés s'enorgullia d'haver interromput l'acatament de la Constitució de Raül Romeva. Ell era l'encarregat d'anar cridant els senadors per ordre alfabètic i anava alternant la seva intervenció amb la del president Manuel Cruz, que preguntava als representants: "Jureu o prometeu acatar la Constitució?" Tot funcionava amb coordinació excepte quan ha sigut el torn de l'exconseller d'Exteriors.

"Fins a la proclamació de la República Catalana, sempre compromès amb la llibertat, la igualtat i la fraternitat", ha dit Romeva, moment en què Hernando ha procedit a llegir el següent nom de la llista. Cruz li ha fet un gest amb la mà al seu nou company de mesa i Romeva ha culminat la fórmula d'acatament: "Com a pres polític, per imperatiu legal, prometo". A la bancada del PP s'han pogut percebre cares de complicitat amb la interrupció d'Hernando i en la gravació de la sessió es pot comprovar que, mentre Romeva tornava al seu escó, el conservador deia en castellà: "Que es foti, el desgraciat".

Hernando ja era conegut per les seves intervencions estridents al Congrés, sobretot contra l'independentisme. També va dedicar expressions contundents contra la resta de rivals polítics, com Podem i el PSOE. Amb l'entrada de Pablo Casado a la presidència del PP, Dolors Montserrat el va substituir en el càrrec i ara Hernando ha quedat relegat al Senat, on aquest dimarts s'ha convertit en el secretari quart de la mesa.

Els senadors del PP ja havien escridassat i fet veure que tossien mentre prometien la Constitució els senadors d'ERC i de JxCat. En el moment que ho ha fet la republicana Laura Castel, Cruz ha hagut de demanar silenci a la bancada popular. Amb tot, l'actitud dels membres del PP i Cs no ha sigut especialment bel·ligerant contra els independentistes, per bé que cap d'ells s'ha acostat als escons d'ERC per saludar Romeva.

stats