Política 28/02/2015

Queden en llibertat els vuit espanyols prorussos detinguts en l''Operació Danko'

Se'ls acusa de cometre delictes de tinença i dipòsit d'armes i explosius, participació per a la comissió d'assassinats i delictes contra la neutralitat de l'Estat en conflictes internacionals

Europa Press
1 min
Imatge facilitada pel ministeri de l’Interior d’alguns dels detinguts en l’operació Danko.

MadridEls vuit joves arrestats en el marc de l''Operació Danko' per haver-se desplaçat a l'est d'Ucraïna per combatre en les files dels separatistes prorussos han quedat en llibertat després de prestar declaració davant les autoritats policials, han informat a Europa Press fonts de la investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes mateixes fonts han precisat que els vuit detinguts –un d'ells a Barcelona– han quedat en llibertat amb la mesura cautelar de comparèixer davant el jutge quan els ho demani.

La 'Operació Danko' ha estat duta a terme per la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i el jutge central d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz.

En concret, als detinguts se'ls acusa de cometre delictes de tinença i dipòsit d'armes i explosius, participació per a la comissió d'assassinats i delictes contra la neutralitat de l'Estat en conflictes internacionals.

Aquest últim delicte està recollit en l'article 591 del Codi Penal i castigat amb penes d'entre quatre i quinze anys de presó.

stats