PRESOS BASCOS
Política 20/08/2012

El PP replica a Mayor Oreja i Vidal-Quadras que no hi ha concessions a ETA

Rafael Hernando defensa que "el que no es pot fer és no complir amb la legalitat vigent, que regula perfectament aquests casos de malalties terminals"

Efe
2 min
El PP burxa en el silenci de Rubalcaba pel cas d'«espionatge»

MadridEl portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha replicat avui als eurodiputats Jaime Mayor Oreja i Aleix Vidal-Quadras que l'objectiu del govern espanyol de Mariano Rajoy és aconseguir la derrota definitiva d'ETA complint la llei, sense fer concessions a la banda terrorista i sense dreceres. En declaracions als mitjans de comunicació a la seu estatal del PP, Hernando ha respost en aquests termes a les crítiques per la concessió del tercer grau a l'etarra Iosu Uribetxeberria Bolinaga, condemnat pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara. "Segur que Mayor Oreja i Vidal-Quadras saben que l'objectiu del PP i del govern espanyol és aconseguir la derrota definitiva d'ETA" i que "no hi ha concessions a la banda terrorista", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant les paraules de Mayor Oreja, que opina que el tercer grau a Uribetxeberria no va en la bona direcció, Hernando ha deixat clar que l'executiu està complint la llei, amb l'objectiu fonamental de derrotar ETA. "I per això no hi ha dreceres, però el que no es pot fer és no complir amb la legalitat vigent, que regula perfectament aquests casos de malalties terminals", ha assegurat. Segons ha recordat, l'any passat hi va haver 350 casos de presos que van obtenir el tercer grau, i això és el que ha fet el govern espanyol ara sobre la base dels informes mèdics d'un hospital.

Després d'insistir que l'objectiu "de sempre" del PP ha sigut derrotar la banda terrorista, Hernando ha precisat que "el pitjor" seria recórrer a "dreceres" en aquesta lluita o les conveniències en virtut de moments determinats. També ha assenyalat que Vidal-Quadras –que creu que hi ha un divorci entre Mariano Rajoy i les bases del partit– pertany a la junta nacional del PP i que Mayor Oreja forma part de l'executiva del partit, de manera que els ha convidat tots dos a expressar les seves opinions en aquests fòrums.

stats