Política 20/08/2012

Vidal-Quadras exigeix debat intern a Rajoy per evitar "el divorci" amb les bases del PP

El vicepresident del Parlament Europeu retreu a Rajoy que s'hagi allunyat de les línies mestres de l'ideari de la dreta espanyola

Efe
2 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El vicepresident del Parlament Europeu i exlíder del PP català, Alejo Vidal-Quadras, ha demanat aquest dilluns un ampli debat intern al PP en vista de "l'alarmant allunyament" de la direcció del partit amb les bases i els seus votants, per evitar un "divorci" que "a la llarga resulti insostenible". La concessió que ha fet Institucions Penitenciàries del tercer grau al membre d'ETA Iosu Uribetxeberria suposa per a Vidal-Quadras un "nou acte de rendició de la democràcia espanyola davant la barbàrie", segons subratlla en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest gest, afegeix, marca un punt d'inflexió en la relació entre l'actual direcció del PP i les seves bases. "L'allunyament de l'equip que avui és al capdavant del primer partit nacional dels sentiments, les conviccions i les expectatives del seu electorat és alarmant", assenyala l'eurodiputat, per a qui el tercer grau d'Uribetxeberria no és l'única causa d'aquest allunyament.

En aquest sentit, esmenta la "pujada brutal d'impostos directes", el pla de reinserció de terroristes, el manteniment de l'assignatura d'educació per a la ciutadania i la negativa a transformar l'Estat per fer-lo eficient i viable" com a quatre assumptes en què les polítiques del govern espanyol i els "desitjos" dels seus votants han pres direccions "divergents".

Segons la seva opinió, "no s'ha de confondre una formació política amb les persones que en una etapa determinada ocupen els seus llocs de màxima responsabilitat" i es pot produir un "divorci" entre la cúpula del PP i els seus militants i votants que a la llarga sigui "insostenible". Vidal-Quadras subratlla que el Partit Popular és una força política "liberal, conservadora i humanista", i els que li donen suport esperen de Rajoy línies d'acció "coherents" amb aquesta doctrina i amb els seus corresponents "valors morals".

Demana un ampli debat intern en el partit amb "participació activa" de les diferents estructures territorials i de tots els militants per "definir les línies estratègiques" i de govern en aquest període "decisiu". No és la primera vegada que Alejo Vidal-Quadras exposa una visió crítica de la gestió del govern de Mariano Rajoy.

L'eurodiputat forma part de la plataforma Reconversió, que insta el govern espanyol a reformar el model d'Estat, i recentment ha lamentat que ha tractat sense èxit de reunir-se amb la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, per explicar-li els principis que defensa aquest col·lectiu.

stats