Política 12/02/2016

Rajoy es nega a estrènyer la mà a Sánchez

"Sabíem que no era un polític decent. Ara sabem que tampoc és educat", diu el PSOE a Twitter

Ara
2 min

BarcelonaLa fredor de la relació entre el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha evidenciat aquest divendres just a l'inici de la trobada de 25 minuts que han mantingut al Congrés dels Diputats. La salutació ha estat glacial, especialment perquè el líder del PP s'ha negat a estrènyer la mà de Sánchez, encarregat ara d'intentar fer un pacte d'investidura, quan aquest ha fet el gest per fer la salutació protocol·lària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En comptes de correspondre al dirigent socialista, Rajoy ha optat, davant de totes les càmeres, per un gest mal dissimulat d'intentar cordar-se bé l'americana. El PSOE no s'ha estat de criticar durament l'actitud del president en funcions. "Sabíem que no era un polític decent. Ara sabem que tampoc és educat", ha publicat el compte oficial dels socialistes a Twitter, seguit del 'hashtag' #MarianoEscondeHastaLaMano.

Més enllà del vídeo, la prova més evident que Rajoy ha negat a consciència la mà a Sánchez ha estat la resposta que l'encara president ha donat a un periodista quan li ha preguntat pel seu gest. "A vostè també el veig i no li dono la mà, i el senyor Sánchez, a vostè tampoc. Si vol després l'hi dono", ha ironitzat Rajoy.

Amb tot, fonts de Moncloa asseguren que, malgrat que no s'hagin saludat davant de les càmeres, Rajoy i Sánchez sí que s'han donat la mà "tant en arribar com a l'hora d'acomiadar-se".

De fet, el mateix Sánchez ha intentat treure ferro a l'assumpte durant la seva compareixença: "Ens hem donat la mà en privat", ha afirmat. El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha celebrat via Twitter que el líder del PSOE "rectifiqui" el seu partit.

stats