Política 24/11/2016

Rajoy: "Va ser un enorme honor per a mi ser amic de Rita Barberá"

El president del govern espanyol acudeix al funeral de l'exalcaldessa de València, on s'han aplegat centenars d'amics i exdirigents del PP valencià

Salva Almenar
2 min
El president del govern Mariano Rajoy ha arribat al funeral acompanyat de la ministra de Defensa María Dolores de Cospedal.

ValènciaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acudit aquest dijous al funeral oficiat en record de l'exalcaldessa de València Rita Barberá. Malgrat que la família ahir va demanar als partits polítics i les institucions que no acudissin al sepeli, Rajoy hi ha comparegut com a "amic personal" de l'exdirigent popular, però també com a president del Partit Popular, tal com ha remarcat a la seva arribada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, que ha arribat al tanatori municipal de València acompanyat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha mostrat la seva tristesa per la mort de la senadora. En declaracions als mitjans el president ha recordat la gran amistat que l'unia a Barberá des de feia més de 30 anys. El president del PP ha lloat la trajectòria pública de Barberá, a qui ha "qualificat de gran alcaldessa" que va impulsar la "transformació" de València.

"Era una excel·lent persona, generosa, afable, lluitadora; defensava amb convicció allò que creia, i, per a mi, que vaig compartir moltes coses amb ella, va ser un enorme honor ser amic seu. I per això sóc avui aquí", ha assenyalat Rajoy.

Durant tot el dia han sigut centenars de persones les que han passat pel tanatori de València per donar-li l'últim adéu a Rita Barberá. Malgrat el desig de la família de fer una cerimònia íntima, molts exdirigents del PP a nivell estatal i també del partit al País Valencià han volgut acompanyar la família. A més de Rajoy i Cospedal s'han aplegat al tanatori la presidenta del Congrés, Ana Pastor, la diputada Celia Villalobos i l'expresidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi.

Cap persona de la direcció del PP valencià ha anat al tanatori, però sí exdirigents del partit i la pràctica totalitat dels seus companys regidors de València, com l'expresident de la Generalitat Francisco Camps o el diputat al Congrés Gerardo Camps. També s'han acostat al tanatori personalitats de la societat civil valenciana com el president de Mercadona, Juan Roig. La missa ha sigut oficiada pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

stats