CANVI DE CICLE
Política 14/04/2015

Espadaler afirma que la majoria d'Unió defensa una reforma constitucional cap a un "model confederal"

El dirigent democristià assegura a RNE que les eleccions del 27-S seran "gairebé plebiscitàries"

Efe
1 min
Ramon Espadaler serà el nou conseller d'Interior

BarcelonaEl secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha defensat aquest dimarts que la posició majoritària del seu partit és "aspirar a més autogovern", tot respectant el "marc legal" i plantejant una "superació" del marc autonòmic cap a un "model confederal" amb una reforma de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb RNE, Espadaler ha explicat que el full de ruta d'UDC, diferent que la de CDC, té com un dels seus principals eixos l'"aspirar a un autogovern més gran" per a la "pròxima legislatura", encara que sempre d'acord amb la "gradualitat" necessària i el "marc legal" existent.

Tot i així, ha reconegut que dins d'Unió es donen dues postures: una que aposta "primer per la independència per després confederar-se (amb Espanya)" i una altra "majoritària" que aposta per una "modificació constitucional" de l'Estat.

Espadaler ha insistit que "l'esperit del 9-N segueix viu" i ha argumentat que el full de ruta de la seva formació no defensa ni "la ruptura" ni tampoc "la continuació a qualsevol preu", sinó un model "confederal" que "accepti la realitat social catalana".

D'una altra banda, en ser preguntat sobre si el líder d'Uniço, Josep Antoni Duran i Lleida, està "treballant en un altre partit" arran de l'aparició de la plataforma Construïm, Espadaler ha respost taxativament que "no".

Finalment, preguntat sobre si considera les eleccions del 27-S com "plebiscitàries", el secretari general d'Unió les ha qualificat de "gairebé plebiscitàries", remetent-se a la definició que segons Espadaler també havia usat el coordinador general de CDC, Josep Rull.

stats