Política 25/04/2014

Els regidors del PSC a l'Ajuntament de Girona volen que Pia Bosch continuï com a portaveu del grup

El primer secretari dels socialistes a Girona havia demanat a Bosch que deixés els càrrecs a la Diputació i el consistori després de dimitir de l'executiva

Acn
2 min
Els set membres del grup municipal del PSC a Girona, en una reunió aquest matí, on han decidit ratificar la seva portaveu, Pia Bosch / ACN

GironaEls regidors socialistes a l'Ajuntament de Girona han ratificat per unanimitat Pia Bosch perquè continuï com a portaveu del grup al consistori. Després que dimarts dimitís de l'executiva del partit per discrepàncies amb la direcció, el primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, li havia demanat que renunciés com a portaveu no només a l'Ajuntament sinó també a la Diputació de Girona. Segons els arguments de Fernández, si Bosch considerava que no se sentia identificada amb el partit "per coherència" no podia parlar en nom del PSC a cap institució.

Davant la petició de Fernández, els sis regidors del grup socialista han volgut mostrar el seu suport a la portaveu del grup i cap de l'oposició, Pia Bosch, i creuen que ha de mantenir-se en el càrrec tot i les crítiques del primer secretari. No obstant, i pel que fa a la Diputació, està previst que la polèmica es debati dimarts vinent en el transcurs d'una reunió del grup.

Entre les persones que han defensat aquesta postura hi ha Sílvia Paneque, que ja ha confirmat que es presentarà a les primàries per ser alcaldable pel PSC a l'Ajuntament de Girona. El grup sosté que el procés de primàries n'ha de quedar al marge i no ha d'afectar la feina diària dels socialistes a la ciutat.

El regidor i portaveu adjunt, Xavier Amores, ha manifestat que el grup seguirà treballant per a la ciutat amb la mateixa dinàmica i que les dimissions dels càrrecs orgànics de partit "no han d'interferir en la feina dels càrrecs electes". Per la seva banda, la regidora Amèlia Barbero ha destacat que Girona és la prioritat per als socialistes i que la voluntat és "complir fidelment amb el compromís adquirit a les eleccions del 2011 amb Pia Bosch al capdavant de la candidatura".

stats