El rei Felip VI i Pedro Sánchez preveuen tornar a Barcelona la vigília de l'1-O

Serà el 30 de setembre, per a la inauguració del Saló de l'Automòbil

ARA
2 min
Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

MadridEl rei Felip VI i el president espanyol, Pedro Sánchez, preveuen tornar a Barcelona el 30 de setembre. Segons confirmen fonts del govern espanyol a l'agència Efe, aquesta vegada ho faran per inaugurar el Saló de l'Automòbil, que tindrà lloc fins al 10 d'octubre amb el lema "Torna la il·lusió". L'esdeveniment estava previst que se celebrés del 8 al 18 de juliol, però es va acabar ajornant per assegurar la participació del màxim nombre de marques. L'any passat, de fet, el Saló no es va celebrar a causa de la pandèmia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa dos anys, el maig del 2019, el rei Felip VI també va inaugurar l'esdeveniment, i en aquella ocasió va coincidir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que va evitar ser entre les autoritats que el van rebre, tot i que després van encaixar sense intercanviar-se cap paraula. Ara no fa ni tres mesos que Felip VI va ser a Barcelona per inaugurar el Mobile World Congress i dies abans també havia assistit a les jornades del Cercle d'Economia. En totes dues ocasions, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va coincidir amb el monarca.

Felip VI i Pedro Sánchez seran a Barcelona el 30 de setembre, just la vigília de l'aniversari de l'1-O. Les entitats independentistes, entre les quals l'ANC, han preparat mobilitzacions de commemoració del referèndum de l'1 al 3 d'octubre i que està previst que es facin en diferents punts del territori català. Les últimes vegades que el rei ha visitat Catalunya, els CDR han convocat manifestacions al carrer per protestar contra la presència del rei.

Paral·lelament a la cita del Saló de l'Automòbil, el Consell General del Poder Judicial ha convidat Felip VI a assistir a l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges de Barcelona -la casa reial encara no ha confirmat si hi assistirà-. Un acte on era tradicional que participés, però l'any passat no hi va ser perquè la Moncloa ho va impedir arran de la proximitat de l'aniversari de l'1-O i perquè estava a punt de fer-se pública la sentència que va confirmar la inhabilitació de l'expresident de la Generalitat Quim Torra.

stats