Política 25/06/2015

El repartiment dels escons d'ERC a la Diputació de Tarragona acaba amb una picabaralla interna al partit

Pau Ricomà, portaveu a l'Ajuntament de Tarragona, i Eudald Roca, alcalde de la Secuita, es disputen el lloc a l'ens provincial

Acn
2 min
El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, aquest dilluns a les portes del palau municipal / ACN

TarragonaCrisi interna a ERC per decidir qui ha d'ocupar l'escó del partit judicial de Tarragona a la Diputació. Segons Pau Ricomà, portaveu a l'Ajuntament de Tarragona, la seva candidatura va ser avalada per l'executiva nacional del partit. L'alcalde de La Secuita, Eudald Roca, assegura que la que ell encapçala va tenir el suport de l'executiva regional i s'havia d'elevar a la nacional. Per tot plegat, Roca ha formalitzat un recurs contenciós electoral contra l'acord de la Junta Electoral de Zona de Tarragona que proclama diputat Pau Ricomà. Un document al qual Ricomà ha contestat amb un altre recurs. La Diputació de Tarragona, que preveu constituir-se dilluns que ve, dóna per bona la candidatura de Ricomà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document que ha presentat Eudald Roca exposa que la candidatura de Pau Ricomà va rebre l'aval de 16 regidors, mentre que la seva va tenir el suport de 14. Un fet que "no quadra", diu, perquè el resultat de la suma seria de 30 regidors, mentre que el partit judicial de Tarragona en té 27. Roca també observa que hi ha 4 regidors que han avalat les dues candidatures, i fins i tot posa en dubte l'autenticitat de la signatura d'un d'ells, en el cas de l'aval de Ricomà. Així mateix, exposa que és "xocant" que un regidor que va de segon suplent a la candidatura de Roca avali la de Ricomà. Per això, Roca demana que s'anul·li la proclamació de diputat de Pau Ricomà.

El portaveu a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha manifestat aquest dijous la seva "incredulitat i indignació" per com s'ha tractat la qüestió. Ell mateix ha explicat que la seva candidatura va ser aprovada per l'executiva nacional del partit, i ha definit la candidatura de Roca com una "contraproposta". Ricomà també s'ha defensat de les acusacions d'haver falsificat un dels seus avals i remarca que és "totalment fals". Així, els serveis jurídics del partit han preparat un recurs al recurs de Roca. "Em sento acompanyat i absolutament tranquil", ha assegurat Ricomà, que ha qualificat d'"inacceptable" el comportament de Roca. "Ha danyat la imatge del partit i l'honorabilitat d'algun company", ha sentenciat.

Ara, els dos recursos han de seguir el seu curs jurídicament. Tot i això, la Diputació de Tarragona, que s'ha de constituir aquest dilluns, dia 29 de juny, ha enviat una nota de premsa en què detalla qui seran els diputats que prendran possessió. Un llistat en el qual apareix Pau Ricomà.

Avals duplicats

Dues de les persones que van avalar les dues candidatures són Domingo García i Daniel Rodríguez, tots dos regidors de l'Ajuntament de Constantí. En un comunicat, tant García com Rodríguez han afirmat que van signar pels dos candidats perquè "tots dos es mereixien poder anar a la Diputació de Tarragona perquè estem convençuts que farien una feina molt positiva per a tota la província". "En cap cas teníem cap sospita que es presentarien les dues candidatures davant de la junta electoral, sinó que crèiem que l'escollida per l'executiva nacional seria l'única que es presentaria", han relatat. Així mateix, també han desmentit que hi hagués cap falsificació de signatures i, finalment, han lamentat els fets.

stats