ELECCIONS ESPANYOLES
Política 01/08/2011

Requejo rebutja l'oferiment d'ERC per ser cap de cartell a Madrid

Els enfrontaments interns per la candidatura precipiten la decisió de Requejo. Si Junqueras no troba l'independent que vol de número 1, Ridao podria repetir

M.colomer
1 min

BarcelonaEl catedràtic de ciència política de la UPF, Ferran Requejo, ha comunicat avui al virtual president d'ERC, Oriol Junqueras, que declina l'oferiment que li va fer perquè encapçalés la llista dels republicans a Madrid. Ho ha confirmat el mateix Requejo en declaracions a l'Ara.cat. D'aquesta manera, si Junqueras no troba l'independent que vulgui encapçalar la llista, Joan Ridao podria repetir, malgrat els recels que genera en la nova direcció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Requejo ha reconegut que les turbulències internes a ERC i els enfrontaments entre el secretari general, Joan Ridao, han estat un factor negatiu a l'hora de valorar la proposta, però a la vegada ha volgut destacar que és positiu el procés de renovació profunda del partit que capìtaneja Junqueras. Requejo ha argumentat motius personals i professionals per declinar l'oferiment. Malgrat la decisió, Requejo ha insistit en expressar el seu suport al procés de renovació que està fent ERC. "És important per Catalunya que ERC torni a ser un partit fort", ha manifestat Requejo. A més, ha constatat que l'avançament electoral ha perjudicat les possibilitats d'ERC de conformar una candidatura il·lusionadora.

stats