El retorn d'Artur Mas per Sant Jordi

Fa acte de presència en la presentació dels llibres de Puigneró i Puigdemont

2 min
L'expresident Artur Mas amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l'expresident Carles Puigdemont des de Bèlgica

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, l'expresident Carles Puigdemont ha fet una llista a l'Spotify de vint-i-tres cançons de grups catalans que li agraden: des de la Suu al cantautor Manu Guix, passant per Txarango i Oques Grasses. "Mai és massa tard per intentar recuperar aquell tren que passa de llarg [...]. Només és qüestió de desitjar-ho, sempre hi ets a temps d'anar i recuperar-lo", diu una, la de Guix, que ha sonat aquest divendres en el llançament de l'audiollibre de l'expresident M'explico i d'El cinquè poder del conseller Jordi Puigneró. Si la lletra de la cançó es trasllada al pla polític i el tren es converteix en Junts per Catalunya, hi ha algú que ha fet un gest per tornar-s'hi a acostar aquest Sant Jordi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La terrassa de l'Hotel Duquessa de Cardona de Barcelona ha sigut escenari del retrobament públic de l'expresident Artur Mas i l'expresident Carles Puigdemont, que s'ha connectat telemàticament des de Bèlgica. Mas s'ha deixat veure en un acte farcit d'alts càrrecs de Junts i consellers –hi havia Meritxell Budó, Miquel Sàmper i Ramon Tremosa–, i ha compartit taula –amb una rosa groga al mig– amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a més de bona part dels negociadors per fer govern de Junts: Francesc de Dalmases, Josep Rius, Elsa Artadi i Míriam Nogueras -situada al costat dels consellers-. La salutació entre ells ha sigut cordial i han compartit converses de passadís amb una notícia de fons: la citació del Tribunal de Comptes per l'Acció Exterior de la Generalitat entre el 2011 i el 2017.

La presència de Mas en l'acte és un "gest", manifesten des de Junts, alhora que admeten que durant la campanya del 14 de febrer hi va haver malestar intern per la seva campanya amb el Partit Demòcrata. De fet, durant aquelles setmanes Mas es va convertir en un autèntic equilibrista: en l'última setmana va parlar en tots els mítings d'Àngels Chacón, però sempre mantenint la mà estesa –a diferència de les crítiques que llançava la candidata– a Junts.

L'expresident Artur Mas amb la portaveu de Junts, Elsa Artadi, en un acte de Sant Jordi.

Un cop el PDECat ha quedat fora del Parlament, Mas no coincideix amb el rumb que està agafant l'actual direcció de la formació postconvergent. Si bé els de David Bonvehí s'han conjurat per seguir el seu camí en solitari, l'expresident ha apostat des de l'endemà dels comicis per la "reconciliació" amb Junts per Catalunya. Un acostament que, de moment, fa sol.

Distanciament amb Torra?

Si Sant Jordi es pot convertir en un primer pas per refer les relacions polítiques entre l'expresident Mas i Junts, també pot esdevenir motiu de distanciament entre el partit i un altre expresident: Quim Torra. L'ex cap de l'executiu està en plena promoció del seu llibre Les hores greus, però el partit no l'ha inclòs en el seu catàleg de recomanacions d'aquesta diada. Un fet que ha generat malestar a l'entorn del 131è president de la Generalitat.

stats