PROTAGONISTA COL·LATERAL
Política 24/07/2021

Un reusenc al capdavant de l’aparell comunicatiu de la Moncloa

El nou secretari d’estat de Comunicació

i
MARIONA FERRER I FORNELLS
2 min
Un reusenc al capdavant de l’aparell comunicatiu  de la Moncloa

Des d’aquesta setmana, les dinàmiques han canviat a la sala de premsa de la Moncloa. La persona que filtra els periodistes que pregunten ja no és un responsable de premsa, sinó la ministra portaveu. És el primer canvi que porta la firma de l’excoordinador del PSC al Congrés, Francesc Vallès, que des de dimarts està al capdavant de l’aparell comunicatiu del govern espanyol com a secretari d’Estat de Comunicació, en substitució de Miguel Ángel Oliver, que ha marxat fent una crítica velada “als falsos profetes i els que estan disposats a morir per la veritat”. La seva designació va ser tota una sorpresa a Madrid, principalment perquè Pedro Sánchez ha confiat en una persona que no és periodista -com ho han estat la majoria dels seus predecessors- per fer d’enllaç amb els mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nascut a Reus el 1971 i portaveu del PSC al consistori entre el 2015 i el 2016, la seva carrera ha anat lligada al PSC. Va ser diputat al Congrés per Tarragona des del 2004 fins a finals del 2015, sent els últims anys portaveu adjunt del grup socialista. Va ser justament en les primeres eleccions amb Sánchez de candidat quan va decidir deixar la política estatal i un any després la municipal per passar al sector privat. Vallès havia donat suport a Eduardo Madina en les primàries socialistes del 2014. D’aquella època, però, conservava uns bons lligams amb Óscar López, el nou cap de gabinet del president espanyol.

Vallès, de caràcter tímid i afable -segons expliquen els que el coneixen de més a prop-, es prepara per a un estiu sense vacances, conscient que el seu càrrec està enverinat i que no s’hi sol durar més de dos anys.

stats