Política 03/06/2015

Rivera anunciarà a partir del 22 de juny si es presenta a les eleccions del 27-S o a les espanyoles

El president de Ciutadans preveu més reunions properament amb Rajoy i Sánchez, que situa en la "normalitat" democràtica, i més en un escenari que s'albira sense majories absolutes

Acn
2 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera. EFE

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha explicat que desvelarà el seu futur polític aquest mateix mes de juny. Els tràmits que dimarts va aprovar l'executiva del seu partit han fixat per al dia 22 l'obertura del procés intern de primàries que acabarà amb la votació dels caps de llista per a les eleccions al Parlament i per als comicis al Congrés espanyol el 4 de juliol. És per això que Rivera ha explicat aquest dimecres que, si no canvia res i les eleccions catalanes es convoquen com està previst, serà a partir del 22 de juny quan anunciarà a quines primàries es presenta finalment i si opta, així, a la presidència de la Generalitat o a la del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha volgut valorar positivament les reunions que dimarts va tenir amb el president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, i amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Sense entrar en detalls ni voler explicar res del que es va parlar, el líder de C's ha vaticinat que aquestes trobades es repetiran aviat. "Hi haurà més reunions quasi segur. No n'hem parlat ni ho hem concretat, però em sembla lògic i normal amb la situació política que hi ha i sense majories absolutes", ha dit, i ha considerat "normal" que "els líders dels partits nacionals [espanyols] parlin i es reuneixin, no com ha passat en els darrers 20 anys".

Rivera té l'"última paraula"

Pel que fa a les possibles negociacions de governs autonòmics i municipals després del 24-M, Rivera ha explicat que de moment "no hi ha documents signats ni propostes acceptades" i que C's té decidit que "no serà als governs ni de Madrid, ni de València ni d'Andalusia". Tot i mantenir que els col·lectius municipals i autonòmics de Ciutadans tenen llibertat per negociar als seus territoris, ha reconegut que la direcció que ell lidera té "l'última paraula" per l'estructura que han creat.

stats